Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Ghislain Bellefroid* Dirigent

Opleiding

Ghislain Bellefroid studeerde klarinet aan het Rotterdams Conservatorium en Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Bijna 25 jaar lang was hij verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke marine. Als solist trad hij op met diverse buitenlandse orkesten.

Hij studeerde orkestdirectie bij de Engelse dirigent Kerry Woodward en behaalde cum laude het diploma eerste fase in 2003. 

Masterclasses

Hij volgde masterclasses en lessen bij o.a. Roberto Benzi, Arie van Beek, Ed Spanjaard, Edo de Waart, Jaap van Zweden, Jacques van Steen, Jan Stulen, Maurice Luttikhuis en Jorma Panula.

In 2009 volgde hij de beroemde directiecursus bij Gianluigi Gelmetti en Maurizio Dones aan de Accademia Musicale Chigiana te Siena, Italië. Hier kreeg hij een eervolle vermelding.

Orkesten

Bellefroid dirigeerde meerdere beroepsorkesten en ensembles in binnen- en buitenland, waaronder: Sofia Festival Orchestra, Residentie Orkest, Metropole Orkest, KMKJWF-kapel, Marinierskapel, Nieuw Trombone Collectief en Promenade Orkest. Tevens was hij van 2010 tot 2012 assistent-dirigent van Jan Willem de Vriend bij Het Nederlands Symfonieorkest.

Momenteel is hij dirigent van Symfonie Orkest Midden Holland en Symfonie Orkest NOVA te Arnhem.

Solisten

Ghislain Bellefroid werkte samen met solisten als: Emily Beynon, Jörgen van Rijen, Frits Damrow, Cor Bakker, Walter Boeykens, Laura Fygi en José Koning, alsmede diverse vocale solisten van de Nederlandse Opera.

Hiernaast werkte hij samen met diverse acteurs in muziektheaterproducties, waaronder acteur en regisseur Sybrand van de Werff. Ook is er veelvuldige samenwerking geweest met meerdere koren.

Repertoire

Hij dirigeerde bij werken van o.a. Brahms, Beethoven, Wagner, Verdi, Sweelinck, Berio, Richard Strauss en Mozart. Ook is Bellefroid een pleitbezorger van nieuwe muziek. Zo dirigeerde hij de wereldpremière van ‘Virtual Visions’ van de Nederlandse componist Hans Kox. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de Nederlandse premières van de 3e en 4e symfonie van Johan de Meij.