Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Kaspar Kröner* Countertenor

Kaspar Kröner begon zijn muzikale opleiding met een studie altviool aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn. Nadat hij zijn altstem had ontdekt, werd hij aan hetzelfde instituut door Scot Weir, Steward Emerson en Wolfram Rieger begeleid bij de eerste stappen in zijn ontwikkeling als countertenor. Om zich te specialiseren in de authentieke uitvoeringspraktijk zette hij zijn zangstudie voort aan de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Michael Chance, Peter Kooij, Jill Feldman, Rita Dams en Diane Forlano. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder meer Helmut Rilling, Barbara Schlick, Gefrey Gall, Stepen Stubbs, Hilliard Ensemble, Thomas Quasthoff en Jard van Nes.

Kasper Kröner brengt een gevarieerd repertoire van lied, oratorium en opera. Als solist werkt hij met ensembles als het Nederlands Kamerkoor, Amsterdam Baroque Choir, Huelgas Ensemble, Cinquecento, Cappella Amsterdam en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij vertolkte verschillende operarollen zoals Arsamenes (Xerxes), Medoro (Orlando) en Tolomeo (G. Cesare) van G. F. Händel en Apollo (Apollo & Hyazinth) van Mozart. Daarbij werkte hij samen met dirigenten als Ton Koopman, Daniel Reuss, Pablo Heras Casado, Risto Joost, Paul van Nevel, Mike Fentross, Jörg-Peter Weigle, Richard van Schoor en Hermann Bäumer.

 

Als ontvanger van een studiebeurs van de “Studienstiftung des Deutschen Volkes” en de “Förderpreis der Musikakademie Rheinsberg” nam hij deel aan diverse producties met moderne muziek waaronder wereldpremières van speciaal voor hem geschreven werken. Hij was solist in de succesvolle tournee van het Nederlands Kamerkoor met de Johannes Passie van Arvo Pärt, zong Händels Messiah met het Amsterdam Baroque Orchestra en Ton Koopman en hij nam deel aan een tournee met de barokoperaproductie ‘Pearl’ van Combattimento en het Scapino Ballet.

 

Recente hoogtepunten zijn een tournee met de productie ORFEO (Monteverdi) van de Sasha Waltz Company onder leiding van Pablo Heras Cassado; solist bij Asko|Schönberg in een nieuw werk van Astrid Kruisselbrink; solorol in Händels Israel in Egypt bij het Nederlands Kamerkoor; de hoofdrol in Mozarts Ascanio in Alba in Haarlem; Orpheus in Glucks Orfeo ed Euridice in Bremerhaven en optredens tijdens het Festival in de Branding met werk van Sciarrino. In 2015 verscheen Kaspar Kröners eerste solo-cd: Caleidoscope of Love.  Komend seizoen is Kaspar Kröner te horen in ‘Scala’ een gezamenlijke productie van Combattimento en het Scapino Ballet, met aria’s en duetten van G.F. Händel (tournee december 2017, januari-maart 2018); en verder concerten in Halle (Duitsland) in juni.

 

 

Juli 2017