Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Katrien Baerts* Sopraan

De Belgische sopraan Katrien Baerts staat bekend voor haar krachtige en sensuele stem en haar diepgaande en oprechte interpretatie.

In seizoen 2018/2019 zal Katrien terugkeren naar de Salzburger Festspiele met Klangforum Wien voor het vertolken van de rol van Sie in 'Begehren' van Beat Furrer. Daarnaast zal ze haar debuut maken als Pamina in 'Die Zauberflöte' met Holland Opera. Het concertrepertoire dit seizoen omvat onder meer het beklijvende werk 'Lonely Child' van Claude Vivier met het WDR Orchester in Keulen, Beethovens 'Incidental Music for Goethe's Egmont' met het Orchestre Philharmonique de Liège en Dutilleux's 'Le temps l’horloge' met Brussels Philharmonic. Verder op het programma staan kamermuziek concerten en recitals doorheen België en Nederland. Het programma van Katrien haar wereldwijd geprezen album van Alban Bergs 'Sieben frühe Lieder' en de 'Maeterlinck Lieder' van Zemlinsky met Het Collectief en Maestro Reinbert de Leeuw zal opnieuw te horen zijn, onder meer in BOZAR in Brussel.

Aan De Nationale Opera te Amsterdam maakte Katrien haar debuut in een nieuwe productie van 'Lulu'. In Tokyo debuteerde ze met 'House of the Sleeping Beauties' van Kris Defoort. Katrien vertolkte verschillende wereldpremières: in het Concertgebouw Amsterdam als Clara in Loevendies opera 'The Rise of Spinoza' evenals de titelrol in Zuidams 'Suster Bertken'. In Jakarta Indonesië creëerde Katrien de titelrol in Prabowo's dans-opera 'Gandari'. Verdere rollen omvatten Micaëla in 'Carmen', Amina in 'La sonnambula', Despina in 'Così fan tutte', Miss Wordsworth in 'Albert Herring', Stimme des Falken en Hüter der Schwelle in 'Die Frau ohne Schatten' en Amore en Valletto in 'l'Incoronazione di Poppea'.

Haar concertrepertoire bevat onder meer het 'Stabat Mater' van Pergolesi, de 'Johannes Passion' en 'Cantate BWV 202' van Bach, 'Ein Deutsches Requiem' van Brahms, Mahlers '4de Symfonie', 'Les Illuminations' van Britten en 'Mysteries of the Macabre' van Ligeti, onder meer uitgevoerd met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, the BBC Philharmonic Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe. Katrien werkte met dirigenten als Richard Egarr, Vladimir Jurowski, Oliver Knussen, Reinbert de Leeuw, Emilio Pomárico en Bas Wiegers. Haar debuut aan het Barbican Center in London met muziek van Birtwistle werd erg enthousiast ontvangen door de pers.

Katrien is afgestudeerd aan de Dutch National Opera Academy en was geselecteerd om deel te nemen aan de 'International Lied Masterclasses' door Udo Reinemann en gastdocenten. Ze bereikte de halve finale van de Koningin Elisabeth Wedstrijd en behaalde een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel voor zowel zang als viool.


2018/19