Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Katrien Baerts* Sopraan

De Belgische sopraan Katrien Baerts staat bekend voor haar krachtige en sensuele stem en haar diepgaande en oprechte interpretatie.

In seizoen 2019/2020 is Katrien Baerts te horen op verschillende internationale podia, waaronder allereerst in Duitsland (Philharmonie Keulen en Essen) samen met het WDR Symfonisch in Grisey’s L’icone paradoxale. Verdere hoogtepunten zijn Strauss Frau ohne Schatten met het Rotterdams Philharmonisch o.l.v. Yannick Nézet-Séguin in De Doelen en Théâtre de Champs-Élysées, Parijs; in Washington, Library of Congress met ASKO|Schönberg (Claude Vivier, Bouchara); en verder Grisey Quatre Chants in de Elbphilharmonie-Laeiszhalle Hamburg, met Symphoniker Hamburg. Hiernaast diverse concerten met Het Collectief in België en Nederland; ASKO|Schönberg in Schönberg en Berg in tournee door Nederland alsook een gezamenlijk concert in de Matinee; en de wereldpremière van Kris Oelbrandts Reconciliation Magnificat met het Dudok Strijkkwartet en Capella Brabant. Voor seizoen 2020/2021 staat een tournee gepland met Calefax Rietkwintet; Mozart Grosse Messe in c  met het Residentie Orkest en 2 concerten in de Grote Zaal, Concertgebouw met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Antony Hermus.

Aan De Nationale Opera te Amsterdam maakte Katrien haar debuut in een nieuwe productie van 'Lulu'. In Tokyo debuteerde ze met 'House of the Sleeping Beauties' van Kris Defoort. Katrien vertolkte verschillende wereldpremières: in het Concertgebouw Amsterdam als Clara in Loevendies opera 'The Rise of Spinoza' evenals de titelrol in Zuidams 'Suster Bertken'. In Jakarta Indonesië creëerde Katrien de titelrol in Prabowo's dans-opera 'Gandari'. Verdere rollen omvatten Micaëla in 'Carmen', Amina in 'La sonnambula', Despina in 'Così fan tutte', Miss Wordsworth in 'Albert Herring', Stimme des Falken en Hüter der Schwelle in 'Die Frau ohne Schatten' en Amore en Valletto in 'l'Incoronazione di Poppea'.

Haar concertrepertoire bevat onder meer het 'Stabat Mater' van Pergolesi, de 'Johannes Passion' en 'Cantate BWV 202' van Bach, 'Ein Deutsches Requiem' van Brahms, Mahlers '4de Symfonie', 'Les Illuminations' van Britten en 'Mysteries of the Macabre' van Ligeti, onder meer uitgevoerd met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, the BBC Philharmonic Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe. Katrien werkte met dirigenten als Richard Egarr, Vladimir Jurowski, Oliver Knussen, Reinbert de Leeuw, Emilio Pomárico en Bas Wiegers. Haar debuut aan het Barbican Center in London met muziek van Birtwistle werd erg enthousiast ontvangen door de pers.

Katrien is afgestudeerd aan de Dutch National Opera Academy en was geselecteerd om deel te nemen aan de 'International Lied Masterclasses' door Udo Reinemann en gastdocenten. Ze bereikte de halve finale van de Koningin Elisabeth Wedstrijd en behaalde een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel voor zowel zang als viool.


2019/2020