Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Katrien Baerts* Sopraan

De Belgische sopraan Katrien Baerts staat bekend om haar krachtige en sensuele stem en haardiepgaande en oprechte interpretatie.

Seizoen 2017/18 start met haar debuut op de Salzburger Festspiele met Klangforum Wien en een terugkeer naar het Concertgebouw Amsterdam met Bachs 'Cantate BWV 202' en 'Pulcinella' van Stravinsky. Verder staan op het programma 'Mysteries of the Macabre' op het Ligeti Festival, het

'Requiem' van Brahms in Zwitserland en een nieuw liedrecital. Componist Rob Zuidam schrijft een nieuw werk voor haar.

Aan De Nationale Opera te Amsterdam maakte Katrien haar debuut in een nieuwe productie van Lulu. In Tokyo debuteerde ze met 'House of the Sleeping Beauties' van Kris Defoort. Zij vertolkte verschillende wereldpremières: in het Concertgebouw Amsterdam als Clara in Loevendies opera 'The Rise of Spinoza' evenals de titelrol in Zuidams 'Suster Bertken'. In Jakarta Indonesië creëerde Katrien de titelrol in Prabowo's dans-opera 'Gandari'. Verdere rollen omvatten Micaëla in

'Carmen', Amina in 'La sonnambula', Despina in 'Così fan tutte', Miss Wordsworth in 'Albert Herring', Stimme des Falken en Hüter der Schwelle in 'Die Frau ohne Schatten' en Amore en Valletto in 'l'Incoronazione di Poppea'.

Haar concertrepertoire bevat onder meer het 'Stabat Mater' van Pergolesi, de 'Johannes Passion' van Bach, 'Die Jahreszeiten' van Haydn, Mahlers '4de Symfonie' en 'Les Illuminations' van Britten, onder meer uitgevoerd met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, the BBC Philharmonic Orchestra en the Chamber Orchestra of Europe. Haar debuut aan het Barbican Center in London met muziek van Birtwistle werd erg enthousiast ontvangen door de pers.

        Samen met Het Collectief bracht Katrien een tournee met haar laatste en wereldwijd geprezen album van Alban Bergs 'Sieben frühe Lieder' en de 'Maeterlinck Lieder' van Zemlinsky.

Katrien is afgestudeerd aan de Dutch National Opera Academy. Ze behaalde een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel voor zowel zang als viool.

Mei 2017