Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Lisa Jacobs* Viool

Beeldschoon, gracieus en spatzuiver‘ (De Volkskrant)

‘Een violiste om direct te omarmen’ (Klassieke Zaken)

‘Sensual allure in Jacobs's deeply felt, beguilingly phrased readings' (BBC Music Magazine, UK)  

 

Nederlands violiste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en podiumpresentatie in combinatie met haar frisse uitstraling.

Op pas 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband op festivals, en als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers met open armen wordt ontvangen.

Opleiding    

Lisa Jacobs studeerde sinds haar achtste bij Joyce Tan aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar opleiding bij Ilya Grubert in Amsterdam, waar zij met een tien met onderscheiding is afgestudeerd voor zowel haar bachelor als haar masterstudie, waarbij volgens de jury 'superlatieven tekort schoten' om haar spel te verwoorden. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam met zeer veel succes in juni 2009 afrondde. Dit werd ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Verdere muzikale invloeden kreeg ze van beroemde violisten en pedagogen zoals Nelli Shkollnikova, Thomas Brandis, Ana Chumachenco en Maxim Vengerov. Tevens was zij jarenlang vaste gast in de openbare masterclasses van Herman Krebbers op diens persoonlijke verzoek.

Onderscheidingen

Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen waaronder het prestigieuze Internationale Jascha Heifetz-concours in Litouwen, waar zij tevens de publieksprijs in de wacht sleepte. Daarnaast ontving Lisa meerdere beurzen in Nederland, Italië en Frankrijk en was zij winnaar van de prestigieuze Grachtenfestivalprijs. Lisa is een graag geziene gast op de nationale en internationale televisie en radio.

Orkesten

Zij soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Brussels Philharmonic, Amsterdam Sinfonietta, Bremer Philharmoniker, Lithuanian Chamber Orchestra, Kiev State Symphony, Noord Nederlands Orkest, Georgian Sinfonietta, Lithuanian National Symphony Orchestra, Orquestra Sinfonica de Juanaguato Mexico, Orchestra Sinfonica Abruzesse, Sinfonia Rotterdam, Residentie Orkest, Joensuu City Orchestra en werkte samen met gerespecteerde dirigenten als Neeme Järvi, Jurjen Hempel, Riccardo Chailly, Massimo Quarta, Conrad van Alphen, Otto Tausk, Dirk Brossé, Jan Willem de Vriend, Juozas Domarkas, Carlos Miguel Prieto en Toby Hoffman.

Hoogtepunten in seizoen 2018/2019

Naast talloze recitals in Nederland en Europa, heeft Lisa gesoleerd met de Bremer Philharmoniker (o.a. Mendelssohn in Concertgebouw Amsterdam) alsmede een CD opgenomen met het vioolconcert van Nielsen. Verder soleerde zij in Mozart en Wieniawski bij het Gelders Orkest.

Noemenswaardige festivaloptredens zijn Goslar International Music Festival (Duitsland) en Grachtenfestival Amsterdam.

Daarnaast zal zij veelvuldig op tournee gaan met het door haar opgerichte internationale strijkersensemble The String Soloists, met als hoogtepunt meerdere concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam. In 2019/20 staan er diverse recitals en concerten gepland met de Stringsolisten door Nederland alsook naar bijvoorbeeld het Tivolifestival in Kopenhagen, concerten met het Zeeuws orkest met het vioolconcert van Beethoven enz.

CD-albums

In november 2013 werd Lisa’s debuut-cd uitgebracht door Challenge Records International en buitengewoon lovend ontvangen door de internationale pers. Een volgend album met vioolconcerten van Locatelli volgde in 2016 op Cobra Records en was binnen twee weken na release No. 1 Bestselling Album op Native DSD wereldwijd, naast talloze jubelende recensie in de internationale  pers. Daarnaast werd het album verkozen door de Luister als Beste Album en ontving het een Cum Laude van Classic FM.

Recent nam Lisa Jacobs met haar String Soloists de vioolconcerten van Joseph Haydn op (Cobra 2017) en in 2018 verscheen een dubbel-cd met Paganini’s 24 Caprices.

Toekomstige opnamen omvatten onder meer Carl Nielsen met Bremen Philharmoniker (medio 2019).  

 

Lisa bespeelt momenteel een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor.

Sinds 2017 is Lisa Jacobs een Pirastro Artist.

www.lisajacobs.nl