Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

London Baroque Ensembles/ orchestra

Ingrid Seifert - viool

Irmgard Schaller - viool

Charles Medlam - cello & viola da gamba

Steven Devine – klavecimbel & orgel

 

Het in 1978 opgerichte ensemble LONDON BAROQUE wordt beschouwd als een van de meest ervaren en langst bestaande kamermuziekensembles uit de wereld van de barokmuziek. De programma’s in seizoen 2015-16 omvatten vroeg Engelse muziek tot Mozart en tijdgenoten en zullen klinken in Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Nederland en Italië.

Na meer dan vijftien jaar waarin London Baroque exclusief heeft opgenomen voor Harmonia Mundi, met uitgaven van o.a. de complete trio’s van Corelli, Händel, Lawes, Purcell, Leclair en C.P.E. Bach, de klavecimbelconcerten van W.F. Bach en de volledige strijkersmuziek van Pachelbel, verhuisde het ensemble naar het Zweedse label BIS met Vivaldi’s trio’s opus. I, een kerstalbum, drie cd’s met Händel met Emma Kirkby, de Fantasias van Purcell, Bachs triosonates, Rameaus Pieces de Clavecin en concert, de Apothéoses van François Couperin en een cd met Napolitaanse blokfluitconcerten met Dan Laurin als solist.  Hun meest recente project, een serie cd’s met triosonates uit Engeland, Frankrijk, Italië en Duitsland (met van elk een uit de zeventiende en de achttiende eeuw), is nu inmiddels voltooid.

London Baroque gaf televisieoptredens in onder meer Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Hongarije, Zweden, Polen, Estland en Japan.

PROGRAMMA 2018/2019

In seizoen 2018/2019 gaat London Baroque op tournee door Nederland met Les Amours Baroques’. Sopraan Hannah Medlam verleent aan dit concert haar medewerking.

Op het programma staat muziek van Purcell, Händel, Monteverdi, Weldon en Lambert.

http://www.londonbaroque.com/