Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Marian Dijkhuizen* Mezzo Sopraan

Mezzosopraan Marian Dijkhuizen begon haar studie klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zette deze aan de Hochschule der Künste in Zürich bij Werner Güra voort. Daar behaalde ze haar Master Opera met hoogste onderscheiding. Naast haar conservatoriumstudie ontving ze lessen van Thomas Hampson, Margreet Honig, Meinard Kraak, Irwin Gage, John Norris en Tom Allen. Momenteel wordt ze gecoacht door Ann Rodiger en Abbie Furmansky. Marian won prijzen bij het Kiwanis Wettbewerb in Zürich, bij het concours CantateBach in Greifswald en ontving voor haar studies diverse stipendia.

Ze is actief op het gebied van muziektheater en als concertsoliste en heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd. Zo was ze betrokken bij de wereldpremières van nieuwe opera’s als Forelle Stanley van Daniel Fueter (Theater Rigiblick, Zürich) en Only the sound remains van Kaija Saariaho (De Nationale Opera, Amsterdam) in een regie van Peter Sellars. Ze zong de rol van Youngest Daugther in Trauernacht, een scenische voorstelling met muziek van Bach in een regie van Katie Mitchell met het Ensemble Pygmalion onder leiding van Raphael Pichon. Marian is regelmatig te gast bij het Origen Festival in de Zwitserse bergen in Graubünden, waar ze samenwerkt met dirigent Clau Scherrer.

Als concertsoliste zong ze de altsoli in oratoria van o.a. Bach, Beethoven, Händel, Mozart, Mendelssohn en Dvorák en had het geluk samen te werken met orkesten als Kammerorchester Basel, Concerto Copenhagen, Orkest van de Achttiende eeuw, Il Concerto Viennese en dirigenten Peter Dijkstra, Risto Joost en Daniel Reuss.

Hoogtepunten in het komende seizoen 2017-18 zijn concerten en CD-opname (Passion van Ernst W. Wolf)  o.l.v. Michael Willens; tournee met gezamenlijke productie van Scapino en Combattimento, Händel-aria’s en –duetten (december 2017, januari-maart 2018); en verder diverse passies. 

Juli 2017