Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Martyn van den Hoek Piano Componist

Martyn van den Hoek, musicus in de breedste zin van het woord: pianist, begeleider, componist, pedagoog, schrijver, arrangeur, veelgevraagd jurylid,  causeur, artistiek leider van diverse festivals. Geboren in Rotterdam, studeerde hij aan het Conservatorium van die stad. Vervolmaakt werd zijn muzikale persoonlijkheid in Moskou, Boedapest en New York. Hij studeerde bij gerenommeerde leraren als Josef Raieff, één van de laatste studenten van Alexander Siloti, die op zijn beurt weer één van de lievelingsstudenten van Franz Liszt was.

Hij was eerste prijswinnaar van het Internationaal Franz Liszt Concours 1986 in Utrecht en behaalde in het jaar daarop de Nederlandse Muziekprijs. Deze onderscheidingen openden hem de weg naar een wereldwijde concertpraktijk op alle mogelijke muziekgebieden. Het sponsorship van de Port of Rotterdam stelde hem in staat om gedurende vijf jaar, als cultureel ambassadeur, in alle vrijwel havenplaatsen ter wereld te concerteren. In 2013 gaf Martyn van den Hoek een groot aantal concerten (zowel recitals als met orkest) en masterclasses op verschillende continenten, onder andere in Mexico en Japan. Samen met zijn vrouw, de Japanse pianiste Tomiko Kaneko, vormt hij een vast pianoduo.

Hij werkte met grote dirigenten als David Zinman, Emile Tschacharov, Kyrill Kondrashin, Jean Fournet, Li-Denong, Isaac Karabchevski, Richard Dufallo, Hans Vonk, Jerzy Kasyk, Carlo Ricci en anderen. Als solist was hij te gast bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Koninklijk Concertgebouworkest, ORF Orchestra Wenen, Niederösterreichischen Tonkünstler, RAI Orchestra Torino, BBC Symphony, Residentie Orkest, Pretoria Symphony Orchestra, Santa Monica Symphony Orchestra, etc.

Martyn van den Hoek doceerde aan de Universiteit voor Muziek te Wenen alsmede aan de Privat Universität. Momenteel doceert hij in Utrecht. In 2012 werd mede door zijn inzet aldaar een kamermuziekafdeling mogelijk. Zijn creativiteit uit zich ook in de invulling van zijn diverse festivals: Concertseries in de Richard Straussvilla in Wenen, Musik Zentral in Bad Aussee, Oostenrijk en het pendant daarvan in Mérida, Yucatàn. Sinds 2010 leidt hij de serie "Componist aan de Waal" in de historische stad Zaltbommel. Dit festival baseert zich op het gebruik van historische Erard piano's. Het is de Nederlandse versie van een serie die in het kasteel Niederleis bij Wenen van 1993 tot 2000 bestond. In de herfst van 2013 vond in het dorp Galm in Brandenburg de eerste aflevering van de "Tage der Stille Musik" onder zijn leiding plaats.

 "The Visions of Franz Liszt", vier cd’s, waren zijn bijdrage aan het Lisztjaar 2011. Deze serie werd voortgezet in het Wagnerjaar 2013.

Juli 2016