Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Quartetto Prometeo String Quartet

Quartetto Prometeo

Giulio Rovighi - viool

Aldo Campagnari - viool

Massimo Piva - altviool

Francesco Dillon - cello

“Sinds het einde van hun illustere voorgangers van het Quartetto Italiano is er zelden zo’n gevoeligheid en oprechtheid gehoord.” François Clairant in Sud-Ouest

Als winnaar van het 50ste Prague Spring International Music Competition in mei 1998 kreeg het Quartetto Prometeo ook de ‘Special Bärenreiter Prijs voor de beste uitvoering van Mozarts Kwartet KV590 volgens de originele partituur’, de ‘City of Prague’ prijs voor het beste kwartet en de ‘Pro Harmonia Mundi’ prijs.

 Het Quartetto Prometeo werd toegelaten tot de Britten Pears Academy (1998) in Aldeburgh en het won de ‘Thomas Infeld’ prijs tijdens de Internationale Sommer Akademie Prag-Wien-Budapest-1999 voor hun ‘buitengewone uitvoering van een kamermuziekstuk’, alsmede de tweede prijs voor op het Concours International de Quatuors in Bordeaux. In 2000 kreeg het Quartetto Prometeo de Speciale Bärenreiter Prijs toegekend tijdens de ARD Competitie in München. In oktober 2012 werd het kwartet op de Biënnale in Venetië onderscheiden met een Zilveren Leeuw.

Sinds de oprichting heeft het kwartet diverse belangrijke beurzen gekregen van de Scuola di Musica in Fiesole en van de Accademia Chigiana in Siena, waar zij in augustus 1995 de prestigieuze eervolle onderscheiding kregen. Voor drie jaar (2013-2015) waren zij quartet-in-residence in de gezaghebbende Accademia Filarmonica Romana.

De glanzende internationale carrière van het Quartetto Prometeo bracht ze naar concerten in Het Concertgebouw in Amsterdam, Wigmore Hall, Aldeburgh Festival, Wexford Festival, Prague Spring Festival, Accademia di Santa Cecilia in Roma, Società del Quartetto di Milano, Vorpommern Festival in Mecklenburg, Waterfront Hall in Belfast voor de BBC, Grand Théâtre in Bordeaux, Foundation Royaumont, Auditorium Musée d'Orsay in Parijs, Boswil Festival, Schloss-Elmau Kammermusikfest, Würzburg Mozartnacht, Le Printemps Musical de Saint-Cosme, Engadiner Festwochen, Kammermusikfest in Saarbrücken, Rencontres Musicales de Fontainebleau, Colmar Festival, Sanssouci Festival in Potsdam, alsmede tournees door Zuid Amerika en Nederland.

Quartetto Prometeo speelt regelmatig samen met musici van naam, zoals Mario Brunello, David Geringas, Veronika Hagen, Alexander Lonquich, Enrico Pace, Stefano Scodanibbio en het Belcea Quartet.

Een van de kenmerken van de musici van het kwartet is hun continue onderzoek naar nieuwe combinaties van het klassieke repertoire met nieuwe muzikale expressies uit onze tijd. Hun nauwe samenwerking met de gevestigde componist Salvatore Sciarrino resulteerde in twee aan het Quartetto Prometeo opgedragen stukken: zijn Esercizi dit re stili en het recente Achtste strijkkwartet in opdracht van de Società del Quartetto in Milaan. Zij namen deze stukken recentelijk op voor het label Kairos, samen met Sciarrino’s nieuwste werken voor strijkkwartet.

Daarnaast zal het Quartetto Prometeo ook zijn samenwerking met Ivan Fedele voortzetten van wie het in 2011 het stuk Moroloja Kai Erotika voor strijkkwartet en zang in première bracht (opdracht van de Accademia Filarmonica Romana, speciaal voor Quartetto Prometeo). In december 2012 is het ensemble op uitnodiging van Pierre Boulez naar Parijs geweest om intensief met hem te werken.

Na de succesvolle opname van alle strijkkwartetten van Schumann voor Amadeus, bevatten hun nieuwe uitgaven: cd’s gewijd aan Salvatore Sciarrino, Hugo Wolf, Stefano Scodanibbio, Ivan Fedele, Beethoven, Schubert, Debussy en Szymanowski voor diverse labels. Sinds 2015 nemen zij op voor Sony Classics. Verder was het Quartetto Prometeo te horen in opnames van de Duitse ARD, Saarländischer Rundfunk en Bayerischer Rundfunk, de Engelse BBC, Radio France, de ORF in Oostenrijk en met grote regelmaat voor RAI Radio 3 in Italië.

http://quartettoprometeo.com/

http://quartettoprometeo.com/


September 2017