Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Sara Hershkowitz* Sopraan

Sopraan Sara Hershkowitz, geboren in Los Angeles, werd aangesteld als ‘principle artist’ aan de Opera Bremen van 2007 tot 2012. Ze werd tweemaal genomineerd door het tijdschrift Opernwelt als Singer of the Year, voor haar rol van Zaide in de Duitse première van Mozart/Czernowins Zaide Adama en voor vertolking van Donna Anna in Mozarts Don Giovanni. Onder de rollen die zij verder zong zijn Sophie in Der Rosenkavalier, Venus/Gepopo in Ligeti’s Le Grand Macabre, de Infantin in Zemlinsky’s Der Zwerg en Konstanze in Die Entführung aus dem Serail.

 

Sara Hershkowitz is regelmatig te gast bij David Sterns ensemble Opera Fuoco in Parijs, waarmee zij heeft meegewerkt aan producties van La Finta Giardiniera, Der Schauspieldirektor en Don Giovanni. Die laatste overigens in een productie van Yoshi Oida, die ook rechtstreeks werd uitgezonden op ARTE.

 

Sopraan Sara Hershkowitz nam onder meer deel aan het Young Singers Project van de Salzburger Festspiele en de Aix-en-Provence Festival Académie européenne. Ze behaalde haar B.A. in zang aan de Manhattan School of Music en ontving de publieksprijs in de Klassik-Mania Competition in Wenen. Momenteel woont Sara Hershkowitz in Berlijn.

 

Recente engagementen

In 2014 zong Sara Hershkowitz bij het Drottningholm Hoftheater in Zweden, in de rol van Ismene in Mozarts Mitridate re di ponto. In hetzelfde seizoen oogstte zij veel succes bij haar debuut als Konstanze in Mozarts Entführung aus dem Serail, onder leiding van Michael Hofstetter, in Giessen en in 2015 eveneens in het Opéra-Théâtre de Metz. Overige recente hoogtepunten waren het Fauré Requiem met het NDR Sinfonieorchester, met Thomas Hengelbrock, de rol Snow Owl/Alcmena in Philip Glass' The Civil Wars, met Dennis Russell Davies, tijdens het Holland Festival, uitvoeringen van Dejanira op het Kurt Weill Festival in Dessau, Mozarts Exultate Jubilate en Telemanns Ino met het Mexico National Symphony Orchestra, Glucks La Clemenza di Tito in het Theater an der Wien, en haar debuut in de Arena di Verona in een nationaal op tv uitgezonden Opera Gala en tijdens de Maggio Musicale Fiorentino.

 

Sara Hershkowitz zong de Koningin van de Nacht in Mozarts Zauberflöte bij de Staatsopera Hamburg, New Israeli Opera en Deutsches National Theater Weimar.

In 2013 soleerde zij bij Hong Kong Filharmonisch als Madame Herz in Der Schauspieldirektor en in Teatro Communale di Bologna as Governess in Benjamin Brittens Turn of the Screw, een rol die zij ook vertolkte bij New York City Opera.

Hershkowitz is vaste gast bij David Sterns barokensemble Opera Fuoco, ze vertolkte hier de titelrol in de herontdekte opera Zanaida van J.C. Bach, opgenomen op Zig-Zag Territoires. Recent maakte zij haar debuut als Zerbinetta in Ariadne auf Naxos bij de Nord Norsk Oper in Oslo.

Bij het Noord Nederlands Orkest soleert Sara Hershkowitz dit najaar in Ligeti’s Mysteries of the Macabre.

 

Daarnaast is Sara Hershkowitz te horen in divers oratorium-, concert- en operarepertoire op verschillende continenten. Recent nam Sara Hershkowitz ook haar eerste solo-cd op voor het label Capriccio, een verzameling liederen voor sopraan en gitaar van de Spaanse componist Fernando Sor.                                               Juli 2017