Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Sasha Rozhdestvensky* Viool

Ambassadeur van de Stradivarius Society

Sasha Rozhdestvensky behoort tot een van Ruslands meest talentvolle violisten. Hij heeft gestudeerd aan de Central Music School in Moskou, het Conservatorium van Moskou, het Conservatoire de Paris en het Royal College of Music in Londen onder andere met Zinaida Gilels, Maya Glezarova, Gérard Poulet en Dr. Felix Andrievsky. Hij is onlangs als vaste gastdirigent bij het Litouws Kamerorkest benoemd.

Lovende recensies

Als solist vielen hem veel lovende recensies ten deel: bij het Leningrad Philharmonic, het Philharmonia Orchestra, L.S.O., R.P.O., Israel Philharmonic, Ensemble Orchestral de Paris, Yomiuri Nippon Symphony Orchestra, Residentie Orkest, Deutsches Symphonie Orchester Berlin, Bayerisches Staatsorchester, Tonhalle Orchester Zürich, Orquesta de la Academia Nazionale di Santa Cecilia en het Toronto Symphony Orchestra. Hij speelde ook bij het National Symphony Orchestra of Ireland (Dvořák), het Detroit Symphony Orchestra, met een bijzonder concert van Kancheli (And Farewell Goes Out Sighing…), Royal Stockholm Philharmonic, Bamberger Symphoniker, National Polish Radio Symphony Orchestra en het Boston Symphony Orchestra (Humoresques van Sibelius). Daaraan kunnen we toevoegen het Glazoenov Vioolconcert met het Orchester der Beethovenhalle in Bonn, het Dohnanyi Vioolconcert nr. 2 met het Budapest Festival Orchestra en het Malaysian Philharmonic Orchestra in Kuala Lumpur, onder leiding van Gérard Schwarz (Strauss).

Internationale muziekfestivals

Sasha Rozhdestvensky trad – zonder uitzondering met groot succes – op in het kader van verschillende internationale muziekfestivals, waaronder de Proms, Tanglewood, Schleswig-Holstein, Vlaanderen, Gstaad, Istanboel, Colmar, Ravinia, Florida, Mozart (La Coruña), Taormina, Sienna, Lockenhaus en Montreux. Ook stond hij in vele concertzalen, zoals de Salle Gaveau in Parijs, alsmede in Londen, Amsterdam, Moskou, Wenen, Stockholm, Tokyo, Tel Aviv en de Scala te Milaan met de Philharmonia van St. Petersburg (2002).

Cd-opnamen

Een groot aantal werken heeft hij opgenomen voor de labels Thesis en Chandos, waaronder het Concerto grosso nr. 6 van Schnittke met de Royal Stockholm Philharmonic. Hij bracht dit concert, dat door Alfred Schnittke speciaal voor hem en Viktoria Postnikova is geschreven, in 1994 in première. Daarnaast heeft hij het Eerste vioolconcert van Sjostakovitsj en het Vioolconcert van Glazoenov opgenomen, onder leiding van Maestro Rozhdestvensky. Deze cd is in 2011 verschenen. Daarnaast zijn er twee andere cd’s verschenen met Josiane Marfurt en Michal Kanka (Ravel - Praga Digitals) en alle werken voor viool en piano van Tsjaikovski wederom met Josiane Marfurt (label Delos).

Afgelopen seizoenen

Sasha Rozhdestvensky speelde het afgelopen seizoenen onder andere werken van Sibelius, Glazoenov en Mendelssohn onder leiding van Simonov. Hij speelde in Korea (Beethoven) en in Praag (Martinu’s Dubbelconcert). Sasha Rozhdestvensky verzorgde tevens recitals met Michael Rudy, Viktoria Postnikova, Gary Hoffman en Kun Woo Paik, waarbij hij festivals aandeed zoals dat van de Gulbenkian Foundation in Lissabon, het Festival International d’Aix-en-Provence en Dinard.

Verder waren er concerten met Dresdner Philharmonie, de Nürnberger Symphoniker, het Sydney Symphony Orchestra (met Vladimir Ashkenazy- Sjostakovitsj nr.1), Melbourne Symphony Orchestra (met Gerard Schwarz - Bruch Vioolconcert), West Australian Symphony Orchestra in Perth en het Youmiuri Symphony o.l.v. Gennady Rozhdestvensky, het Lima Symphony Orchestra, het Odense Symfonieorkester, het Hong Kong Philharmonic (Beethoven), het Noord Nederlands Orkest, het Residentie Orkest, de Duisburger Philharmoniker, het Iceland Symphony Orchestra,  Seoul Philharmonic Orchestra, het National Symphony Orchestra van Taiwan. In Zuid-Afrika heeft hij opgetreden met het Johannesburg Symphony Orchestra en Cape Town Philharmonic Orchestra. Afgelopen seizoen soleerde hij bijvoorbeeld met veel succes bij het Budapest Philharmonic, het Orkest van Wuppertal, Nordwest-Deutsche Philharmonie, Orchestra Sinfonica della RAI in Turijn etc.

Instrument

Sasha Rozhdestvensky speelt op de Guarneri del Gesù 1734 “Haddock” viool, die hem ter beschikking werd gesteld door The Stradivari Society. Hij doceert aan het Royal College of Music in Londen.

oktober 2017