Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Symphonie Atlantique Ensembles/ orchestra

Symphonie Atlantique brengt jonge professionele musici samen uit landen als de VS, Australië, Canada, Argentinië, Japan en een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland. Wat hen bindt is de passie voor het Klassiek en Romantisch repertoire. De sprankelende taal van klassieke en romantische muziek krijgt daarbij volledig de ruimte, zodat niet alleen kamermuziek maar ook het symfonisch repertoire als een muzikaal gesprek te volgen is.

De drijfveer en het kloppend hart van het ensemble is het muziekwetenschappelijk onderzoek naar relevante bronnen. Een bijzondere focus ligt bijvoorbeeld op de studie naar de strijktechnieken en gebruiken van de 19de eeuw. Hierin wordt het ensemble gecoacht door specialisten op dit vakgebied zoals de Britse musicologe en violiste Claire Holden en cellist Job ter Haar. De opgedane kennis vertaalt zich in een verfijnde, historisch geïnformeerde uitvoering. Daarom werkt Symphonie Atlantique uitsluitend met authentieke instrumenten.

Symphonie Atlantique wil een brug slaan tussen de oorspronkelijke uitvoeringspraktijk en de podia van vandaag. Om dit te bereiken speelt het ensemble zonder dirigent maar in plaats daarvan onder leiding van de Amerikaanse Rebecca Huber. Dit vergt grote inzet, alertheid en muzikale communicatie van de hechte spelersgroep. Tegelijkertijd vergroot deze speelwijze de intensiteit van het samenspel. Als gevolg daarvan kenmerken de uitvoeringen zich door de bijna fysiek voelbare interactiviteit tussen de musici en het publiek. Daarbij lijken vonken van de première in het heden over te slaan…

Deze uitvoeringsdynamiek brengt de interactiviteit van de kamermuziek terug in het spel van het symfonisch repertoire. Het ensemble presenteert muziek zoals zij oorspronkelijk is uitgevoerd: In een beperkte bezetting op een kleinschalig podium, volledig gebruikmakend van de authentieke klankkleuren uit historische instrumenten, interactief gespeeld en vol onverwachte muzikale wendingen. Op deze manier steekt Symphonie Atlantique bekend klassiek en romantisch repertoire in een nieuw maar tegelijkertijd oud jasje.

PROGRAMMA 2018/2019

Voor 2018/2019 heeft het ensemble drie schitterende programma’s samengesteld:

1)      Carolyn Sampson & Symphonie Atlantique

De Britse stersopraan Carolyn Sampson kent een glanzende carrière als zowel concert- als operazangeres.

Symphonie Atlantique speelt symfonieën en aria’s van Mozart en Haydn. Een droomcombinatie!

 2)      Romantic Strings

Schubert                     Strijkkwintet in C

                       - pauze -

Spohr                           Dubbelkwartet in d-klein, Op. 65

Mendelssohn           Octet in Es, Op. 20

3)      Mendelssohn met solisten Petra Somlai (fortepiano) en Rodolfo Richter (viool)

Verhulst                      Strijkkwartet No 3, Op. 21

Mendelssohn           Octet in Es, Op. 20

                       - pauze -

Mendelssohn           Concert voor viool en piano in d-klein MWV O4

  http://symphonieatlantique.com/nl/