Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

About us

Sinds de oprichting in september 1986 is Impulse werkzaam als impresariaat voor vooraanstaande musici. Daarnaast doet het management meer. Zo is het ook betrokken bij het samenstellen en organiseren van projecten en activiteiten op het gebied van  klassieke muziek.

Impulse had zijn kantoor in de Oude Kerk op de Wallen in Amsterdam (2001-2017). Deze kerk speelt al sinds eeuwen een belangrijke rol in het Amsterdamse muziekleven. Zo trok Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) musici van heinde en verre naar de stad.

In juli 2017 is het kantoor verhuisd naar het Java eiland aan het IJ, in Amsterdam. Vanaf deze locatie vertegenwoordigt Impulse Art Management artiesten van over de hele wereld.

Staf van Impulse Art Management:

Directeur en grondlegger: Martijn E. Jacobus
Administratie: Loes van Zoen


Impulse Art Management/ KVK/Chamber of Commerce: 332 00 220/BTW/VAT: NL001525576B45

Inhoudingsplichtigenverklaring/ Withholderstatement: 2019/0562/1203.67.890

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Op de website van Impulse Art Management ( IAM) zijn alle opgenomen gegevens of verwijzingen naar gegevens/websites door de betreffende persoon/ensemble/ orkest hetzij direct of door diens vertegenwoordiger geaccordeerd.

Voor alle personen/ orkesten/ musici/ensembles is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing en IAM heeft getracht deze zo goed mogelijk te hebben gehanteerd.

Mocht u zaken tegenkomen die niet juist zijn gebruikt, dan verzoeken wij u deze onmiddellijk te melden aan: info@Impulseartmanagement.nl


Anekdotes

Impulse Art Management heeft met het organiseren van vele hoogstaande projecten en gerepresenteerde musici al jarenlang een goede naam verworven. Zo schreef CAMU in november 1997 het volgende over het impresariaat:

"Een groepje toegewijde musici en voorlezers repeteert op het ogenblik dagelijks 'Ik val en ik ruis en ik zing', een hommage aan Lucebert. Dat is mooi en intens werk en het maakt deze langdurige nazomer nog stralender" - Remco Campert

"...Midden in je stress wordt er op de deur geklopt: een auto is stuk en er moet een doos naar Rotterdam worden gebracht. Of je een klein impresariaat even wilt chaufferen en je hebt al geen tijd voor niks. Zo kwam ik in de De Doelen voor een concert van Het Reizend Muziekgezelschap o.l.v. Christiaan Bor. Het vasthouden van het instrument, de bescheiden voornaamheid van het zitten op een stoel, de volmaakte snelheid van het omhoog brengen van de stok in precies de juiste verhouding met de ademhaling, het allereerste begin van een klank die je nog nèt niet hoort, die rust, die onoverweldigende sensatie van kennis en toch het leven dat vanzelf spreekt, de moeiteloze schoonheid van dit alles." - Jan Mulder


Enkele hoogtepunten

Claron McFadden treedt op tijdens de inhuldiging van Koning Willem Alexander

Op 30 april 2013 heeft Impulse Art Management de eer gehad betrokken te zijn bij het muzikale gedeelte van de inhuldiging van de nieuwe koning der Nederlanden, Koning WIllem Alexander. Tijdens de verenigde vergadering in De Nieuwe Kerk te Amsterdam, waarbij Koning Willem Alexander zijn eed heeft afgelegd, trad Claron McFadden op met het Nederlands Blazers Ensemble. Tijdens het Koningsbal in het Muziekgebouw aan 't IJ, de feestelijke afsluiting van de plechtigheden, trad Claron op met pianist Guus Janssen. Bij de prachtige verschijning van Claron hoorden ook juwelen van Boudewien van Heek, geleverd door Bodes & Bode juweliers. Impulse Art Management is trots medewerking te hebben verleend aan het verloop van deze dag.

Gustav Leonhardt & the Orchestra of the Age of Enlightenment & Cappella Amsterdam

In januari 2006 was Impulse Art Management betrokken bij het opzetten van een wensprogramma van en door de wereldberoemde oude muziekspecialist Gustav Leonhardt. Als eerbetoon aan deze in 2012 overleden musicus vermelden we graag dit project als één van de hoogtepunten van Impulse.

Het wensprogramma bestond uit een tournee door Nederland, België en Spanje van elf concerten, gevuld met werken van Henry Purcell.

Aan deze tournee werkten naast Gustav Leonhardt ook Johannette Zomer, Michael Chance, Charles Daniels, Maarten Koningsberger en Harry van der Kamp mee. 

Afscheidsconcert Elly Ameling

Sopraan Elly Ameling nam op maandag 29 januari 1996, op 62-jarige leeftijd afscheid in Amsterdam  van haar publiek. Begeleid door Nieuw Sinfonietta Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard zong ze verscheidene werken van onder andere Gluck, Mozart, Louis van Dijk en Bach in Het Concertgebouw te Amsterdam. Impulse Art Management was medeverantwoordelijk voor deze productie.

Andere hoogtepunten

·   * William and Mary viering in Apeldoorn, 1986

·    * Picknick concerten in tuinen Paleis Het Loo in 1994, 1995 en 1996, in samenwerking met Reizend Muziekgezelschap

·    * Eigen serie in de Kleine en Grote Zaal van Het Concertgebouw Amsterdam in 1991, 1992 en 1993

·    * Productie van diverse opera's van Mozart tijdens het Festival Semur en Auxois in 1992, 1993 en 1994

·    * Diverse tournees langs Franse Festivals in de zomers van 1995, 1996, 1997 en 1998 met de orkesten van Krakau en Pecs

·    * Impulse heeft in 1992 een barokserie samengesteld in Madrid, de Culturele Hoofdstad van 1992. Zo zijn een groot aantal barokorkesten naar Madrid gehaald, waaronder Orchestra of the Age of Enlightenment, Les Musiciens, Les Arts Florissants, Freiburger Barockorchester en de Academy of Ancient Music. Ook traden een groot aantal wereldberoemde musici op, zoals Rene Jacobs en Gustav Leonhardt.

·    * Diverse multidisciplinaire producties, waaronder Lucebert, ‘ik val en ik ruis en ik zing’.

·    * Organisatie van het Van Wassenaer Festival en Concours sinds 1986