Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

David de Winter* Tenor

De tenor David de Winter werd geboren in Surrey en ontving zijn eerste muzikale opleiding als jongenssopraan in The Choir of Westminster Cathedral, Londen voordat hij muziek ging studeren aan de Universiteit van Durham- en zang aan de Royal Academy of Music. Hij was finalist in de 2019 Händel Singing Competition, en won toen de Selma D and Leon Fischbach Memorial Award. Zijn repertoire omvat composities vanaf de 11e eeuw tot en met eigentijds repertoire, maar David de Winter is vooral bekend geworden als interpreet van barok- en renaissancerepertoire. Maar ook eigentijdse composities hebben zijn aandacht.

Als operarollen vertolkte David de titelrol in Thomas Arne’s Alfred ( met Doha Baroque Ensemble), Moor in Fredericks Lampe’s the Dragon of Wantley tijdens het London Händel Festival, Goro in Madam Butterfly op het Anghiari Festival in Italie ( Buru Court Opera & Southbank Sinfonia), zijn Wigmore-debuut als Coridon in Acis and Galatea, met de Early Opera Company/Christina Curnyn, Carciere in Donizetti’s Pia di Tolomeo ( English Touring Opera), Monostatos in  die Zauberflöte, Don Ottavio in Don Giovanni, Goro in Madam Butterfly ( all Regents Opera), Mayor Albert Herring ( Opera Holland Park), Flute a Midsummer Night’s dream, de titelrol in Vaughan Williams’ Hugh the Drover, en op Glyndebourne and Brooklyn Academy of Music Britten’s Billy Bud.

David de Winter zong Messiah met de English Chamber Orchestra & Tenebrae) Hohe Messe in de Royal Festival Hall met de London Mozart Players, in de Europese tournee van Schumanns Manfred met het Mahler Chamber Orchestra o.l.v. Sir John Eliot Gardiner, diverse Passies met Collegium Musicum of London ( Evangelist in de Johannes Passion), de arias in de Matthäus, in Messiah’s, in Monterverdi Mariavespers in Rheingau Festival met de King’s Consort, concerten met de English Cornett and Sackbut Ensemble, met het Armonico Consort een UK tournee, Händel’s Belshazzar, Haydn the Creation, Nottingham Bach Choir, en in de wereldpremière van Michael Finnissy’s Tom Fool’s Wooning ( live opgenomen op Winter label).

In eigentijdse muziek creëerde David de rol van Mikhail in Russell Hepplewhite’s prijswinnende opera Laika the Spacedog ( English touring opera). Hij vertolkte Gérard in de Europese première van Philip Glass’ dansopera les enfants terribles ( Grimeborn Opera Festival), zong de UK première van Pascal Dupasins Passion ( London Sinfonietta) , alsook de eerste uitvoering van Peter Maxwell Davies’ opera Kommillitonen ( Royal Academy of Music). Als kernlid van het vocale ensemble Exaudi, David zong hij de première van diverse composities van Linda Caitlin- Smith ( Principal Sound Festival/St. John’s Smith Sq), Amber Priestly ( BBC open ear), James Weeks ( Aldeburgh Festival), Geoff Hannan ( Exposure, Milton Court Concert Hall), Jürg Frey ( Barcelona) en Sivan Eldar ( Royaumont Festival). Met dit ensemble heeft David opnamen gemaakt van Cantates van G. Pesson, werken van Christopher Fox, Uri Caine en Fabio Nieder en gaf hij concerten in Wigmore Hall, Philharmonie Luxemburg en bijvoorbeeld Centre de Pompidou.

Ook heeft hij diverse recitals gegeven met Brittens Folksongs, Canticle V en Alec Roth’s Romantic Residues in the Henry Wood hal,  en Britten’s A Birthday Hansel, met bijvoorbeeld de harpiste Anne Denholm, recitals in Westminster Cathedral met programma’s met werken van Purcell, Monteverdi en Schubert en in bijvoorbeeld de London English Song Festival in St. George’s Hannover Square.

Recente engagementen waren onder meer met de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Robert King in Dido & Aeneas ( live op de radio), Arvo Pärts Passio in St. John’s Smith Square ( Aurora Orchestra/Tenebrae), Messiah ( Bath Abbey), Hohe Messe met de Academy of Ancient Music Matthäus Passion met Philharmonie Zuidnederland, Coridon in Acis & Galatea in Teatro Garibaldi op Sicilië, Lawyer in Birtswistle’s Punch & Judy voor Shadwell Opera, diverse passies zoals met Ars Eloquentiea, Opera Erratica in de Rotterdamse Operadagen, recitals in Westminster Cathedral, concerten met het Requiem van Mozart en Händels Samson.

 

2022