Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Garrett Keast* Dirigent

Dynamische vertolker van Amerikaanse muziek


Als een vooraanstaand vertolker van het repertoire van zijn moederland, stelt Keast zich ten doel een brug te slaan tussen Europa en Amerika, waarbij hij voortdurend nieuwe en inspirerende programma’s ontwikkelt.

 

Hij heeft internationaal naam gemaakt met fascinerende luisterervaringen zowel in de concertzaal als in de opera. De in Berlijn woonachtige dirigent wordt geprezen om zijn brede repertoire, dat hij vooral met de Berlin Academy of American Music presenteert, met werken ‘die het publiek naar meer doet snakken’ (Basler Zeitung).

 

In de afgelopen seizoenen heeft Keast bijzondere programma’s met Amerikaans repertoire gedirigeerd, o.a. een Broadway concert in het Concertgebouw in Amsterdam, een Bernstein Gala met het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, uitvoeringen van Bernstein’s Mass in Dresden’s Frauenkirche, en uitvoeringen met werken van Adams, Bernstein, Copland, Gershwin en Glass met de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz en het Tonkünstler Orchester Wien, alsmede concerten in het Music Center in Los Angeles, in de Staatsoper Hannover en in samenwerking met het John Neumeier’s Hamburg Ballett. 

 

Garret Keast is de initiator en Artistiek Directeur van de Berlin Academy of American Music, een nieuw kamerorkest dat hij tijdens de pandemie heeft opgericht, bestaande uit Berlijnse topmusici die zich met groot enthousiasme ten doel hebben gesteld om de beste muziek van Amerikaanse en naar Amerika geëmigreerde componisten uit te voeren.

 

De eerste concerten van het orkest belichtten o.a. ‘social justice’ thematiek met de Europese première van Anthony Davis’s ‘You have the Right to Remain Silent’, naast de bekende balletmuziek van Darius Milhaud ‘La Création du Monde’ en Caroline Shaw’s hedendaagse, stimulerende ‘Entre’acte’. Door het Concerti Magazine geprezen voor z’n ‘succesvolle debuut’, hoopt het orkest een dialoog op gang te brengen die de culturele verbindingen tussen Europa en Amerika laat zien.

 

De debuut-CD van het orkest: ‘Transatlantic’, met sopraan Chen Reiss, fluitist Stathis Karapanos en violist Noah Bendix-Balgley, verscheen in oktober 2021 op het ONYX Classics label en werd door het BBC Music Magazine met vijf sterren aangemerkt.

 www.garrettkeast.com

www.BAAMorch.de