Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Fay Claassen* Cross-over/Jazz

“Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful”.

(Amerikaans jazzmagazine ‘CADENCE’)

 

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld als Fay Claassen met haar ontroerende stem Engels- en Nederlandstalige popsongs, eigen composities of standards van het “Great American Songbook” tot nieuw leven brengt. Doordat haar fenomenale improvisatie en perfecte intonatie kinderspel lijkt, die zich moeiteloos verbindt met enorme emotionele diepgang en meer dan twintig jaar muzikale ervaring, leidt dat telkens tot weergaloze fascinatie.

Al vroeg begon Fay Claassen met een ballet- en theateropleiding, stapte daarna over naar het muzikale vak en presenteerde een indrukwekkende carrière.

Met haar meteen herkenbare timbre is ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz.

 

Highlights

Hoogtepunten in het komende seizoen zijn de release van Fay’s nieuwe album “Dutch Songbook”, opgenomen met de WDR Big Band. Met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaat ze met dit programma op tournee langs Nederlandse concertpodia, waaronder première in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam.

Verder zijn er diverse kerstconcerten in Duitsland met de HR Bigband.

 

Awards

Haar inmiddels negende soloalbum ‘Luck Child’ werd in 2018 door de jury bekroond met de “Edison Award”. Bovendien ontving ze voor dit album de Edison Publieksprijs.

Al eerder ontving ze de prestigieuze Duitse “Preis der Deutschen Schallplattenkritik”, een “Gouden Plaat” en de “Chet Baker Award”. Het zijn voorbeelden van de vele prijzen die Fay Claassen in haar indrukwekkende carrière tot nu toe heeft ontvangen.

 

Samenwerkingen

De lijst van jazzlegenden met wie Fay Claassen al samenwerkte sinds de jaren ’90 leest als een “Who’s Who” van de jazz” de legendarische Toots Thielemans; de Grammy-bekroonde WDR Big Band; de Amerikaanse fusion jazzster Mike Stern; Cubaanse Latin jazzster Paquito D’Rivera; het Metropole Orkest; de belangrijkste arrangeurs van de orkestrale jazz: Bob Brookmeyer, Vince Mendoza en Michael Abene.

 

Uit het Edison Juryrapport 2018: “Ongeacht repertoire of genre, Fay kan altijd maar weer blijven boeien en het is lastig jezelf niet te verliezen in vele superlatieven als je Fay Claassen hoort. Ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige spatzuivere en betekenisvolle stemgeluid.”


2018/2019