Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Martijn Sanders* Bas Bariton

Martijn Sanders studeerde aan het Utrechts conservatorium bij Henny Yana Diemer en aan de operaopleiding in Wenen. Hij zong daar vervolgens in operaproducties van de Wiener Kammeroper en Stadtheater Baden. Bij De Nationale Opera vertolkte hij rollen in Die Gezeichneten (Schreker), Tea (Tan Dun) en bij de Nederlandse Reisopera zong hij de rol van Patrocles in Tippets King Priam. Verder zong hij in Tokyo, de Bangkok Opera, Hanoi Opera House, Opernfestspiele Klosterneuburg, Belgrade Music Festival.

Als liedzanger en concertsolist heeft Martijn Sanders een grote reputatie opgebouwd en is hij te horen geweest op de belangrijke podia in binnen- en buitenland. Zo trad hij op met orkesten en ensembles als het Koninklijk Concertgebouworkest, Münchner Rundfunkorchester, Symfonieorkest van Vlaanderen, Radio Kamerorkest, Nederlands Kamerorkest, Het Gelders Orkest, Brandenburger Symphoniker en het Residentie Orkest. Daarbij werkte hij samen met dirigenten als Matthias Bamert, Kenneth Montgomery, Micha Hamel, Lawrence Renes, Frans Brüggen, Jun Märkl, Etienne Siebens, Ingo Metzmacher, Reinbert de Leeuw, Otto Tausk, Tan Dun, Jaap van Zweden en Peter Dijkstra.

Recent zong hij onder meer de Carmina Burana bij de Neue Philharmonie Westfalen, in Het Concertgebouw te Amsterdam was hij met sopraan Eva-Maria Westbroek en tenor Frank van Aken te horen in een groots operagala o.l.v. Ed Spanjaard en viel hij met veel succes in bij het Orkest van de Achttiende Eeuw in Mozarts Le Nozze di Figaro (titelrol) en in najaar 2016 eveneens bij Opera Zuid. In december 2018 soleert hij in Mahler 8 o.l.v. Jules van Hessen

Juli 2017