Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Lisandro Abadie* Bas Bariton

Lisandro Abadie werd geboren in Buenos Aires (Argentinië). Hij studeerde aan de Schola Cantorum Basiliensis (bij Evelyn Tubb), aan de het Conservatorium van Luzern (bij Peter Brechbühler). Hij ontving de Edwin Fischer Gedenkpreis in 2006 en ontving de finalistenprijs van de Handel Singing Competition in 2008.

Lisandro Abadie zong o.l.v. William Christie (The Fairy Queen in Aix-en-Provence, Landi’ s Sant’ Alessio), Facundo Agudin (Cosi fan tutte, Don Giovanni, Die Zauberflöte, Le Nozze di Figaro, Johannes-Passion, Mozarts en Fauré’s Requiem, alsook de mis van Puccini. Hij werkte tevens met Laurence Cummings (Belshazzar en Theodora in London en Oslo), met Christophe Rousset (Pergolesi’s San Guglielmo), met Hervé Niquet (Marais’ Sémélé in Montpellier, ook op cd opgenomen), met Anthony Rooley (Hayes’ The Passions, ook op cd), met Václav Luks en verder met Maurice Steger, Jan Tomasz Adamus, Paul Agnew (Songs and Catches by Purcell, madrigalen van Monteverdi, ook op cd), Douglas Bostock, Philippe Krüttli, Paul Suits, Joshua Rifkin, Jespet Christiensen, Daniela Dolci (Céphale et Procis, Santa Beatrice d’Este, beide werken verschenen op cd), John Duxbury, Chiara Banchini, Jean-Claude Fasel (Brahms’ Ein deutsches Requiem), Alan Curtis en vele anderen.

 

In 2010 zong Lisandro Abadie de titel rol in de opera Cachafaz van Oscar Strasnoy, in de regie van Banjamin Lazar in Quimper, Rennes en in Opera Comique (Parijs). Deze opera ging in 2013 opnieuw in productie in Parijs, gevolgd door een tournee. Lisandro Abadie werkte samen met ensembles zoals Les Arts Florissants, The Orchestra of the Age of Enlightenment, Il Complesso Barocco, Collegium 1704 en Mala Punica en geeft ook vele recitals met pianist en componist Paul Suits (zijn liedcyclus Three Views of War, 2008).

 Zijn opname of Hayes’ The Passions werd onderscheiden met de Choc de Classica. Ook verleende hij zijn medewerking aan de eerste opname van Christian Favre’s Requiem o.l.v. F. Agudin. De volgende cd’s komen binnenkort uit Händels Il Pastor Fido met La Nuova Muisca, David Bates, Arie van Stradella met Claudio Astronio alsook de opera Demetrio van J.S. Mayr en Schumanns Der Rose Pilgerfahrt met F. Agudin. Verder wordt verwacht: William Christie/Lambert-Charpentier: ‘Airs sérieux et à boire’, William Christie/Handel: Anthems, Skip Sempé/Gilles: Requiem.

 Lisandro Abadie was te horen in een tournee met the Orchestra of the Age of Enlightenment (The Messiah o.l.v. L. Cummings) met Les Talens Lyriques (San Gugliemo) en met Les Arts Florissants (Le Bourgois Gentilhomme en Simon Mayrs opera Demetrio), maakte zijn debuut bij de Opéra de Lausanne als Mago Maghrebino in Nino Rota's Aladin et la lampe merveilleuse. Hij zong opnieuw Cachafaz van Strasnov (Paris, Amiens, Vannes), Händels Siroe op het Internationaal Händel Festival in Göttingen met Laurence Cummings. Abadie had bovendien recente tournees met Collegium 1704 (Bach) en Les Arts Florissants: Monteverdi met Paul Agnew en Airs de cour met William Christie, en hij voerde Händels Giulio Cesare uit in Moutier en Ullmanns Der Kaiser von Atlantis with Facundo Agudin.

 

Recente hoogtepunten waren o.a. concerten op het Festival Cervantino in Mexico, tours met Les Arts Florissants in de VS (‘Airs sérieux et à boire’, met William Christie) en in Europa (Monteverdi, met Paul Agnew), alsook met Collegium 1704 en Capriccio Stravagante. Verder zong Lisandro Abadie Verdi’s Rigoletto in Het Concertgebouw (ZaterdagMatinee) in Amsterdam, Händels Theodora bij de Göttingen Händel Festspiele, Mendelssohns Paulus in Basel, een tournee met Les Arts Florissants door Europa en de VS alsook diverse opnamen (Airs Sérieux et à Boire), een tournee met Collegium 1704 (Salzburger Festpiele, Concertgebouw Amsterdam, etc.); en nieuwe producties: Vivaldi’s Arsilda met Václav Luks en in Marais’ Alcione met Jordi Savall.

Komend seizoen is Lisandro Abadie te horen als Christus in de Matthäus Passion, Nederlandse tournee met de Philharmonie Zuidnederland o.l.v. Stefan Rosu.

Juli 2017