Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Mark Omvlee* Tenor

Na het VWO, het propedeusejaar aan de Kleinkunst Academie en een jaar Schoolmuziek studeerde de tenor Mark Omvlee in 2003 af als student van Hein Meens aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien werd hij o.a. gecoacht door Gemma Visser, Marcel Reijans en Miranda van Kralingen.

Nog voor zijn afstuderen werd Mark aangenomen bij Holland Opera waar hij zowel op buitenlocaties als in de theaters door heel Nederland diverse rollen zong. Naast barokopera’s veelal nieuwe muziek. Al in 2006 debuteerde hij bij Opera Zuid in de titelrol van Stravinsky’s Mavra. Na deze voorstelling meerdere seizoenen te hebben gezongen, vervulde Mark als lid van het solistenensemble bij Opera Zuid tenorrollen in o.a. Nozze di Figaro, Der Rosenkavalier, Barbe Bleue en Die Zauberflöte.

 

Zijn carrière als concertzanger komt hiermee allerminst in de verdrukking. Zo stond onlangs Mahlers Das Lied von der Erde op het programma en werken als de Saint Nicolas Cantata van Britten. Zo onderhoudt Mark naast het operawerk zijn oratoriumrepertoire en is er zelfs ruimte voor uitbreiding in het zwaardere vak. Na oneindig veel Bach nu vooral ook muziek van componisten uit latere periodes en concerten met opera-aria’s uit het ijzeren repertoire.


Mark Omvlee heeft afgelopen jaren gezongen in de kameroperaproductie Owen Wingrave van Opera Trionfo, Carmen van Bizet, Boris Godoenov van Moessorgski, L’Elisir d’Amore van Donizetti en zowel Bachs Matthäus als Johannes Passion. En ook zong hij de rol van Mime in een bijzondere productie van Wagners Das Rheingold op de Rijn in Duitsland en Nederland, Mozarts Die Zauberflöte (Monostatos) bij de Opéra Saint-Étienne en Stravinsky’s Le Rossignol (in de ZaterdagMatinee, Concertgebouw Amsterdam, Radio Filharmonisch Orkest onder Charles Dutoit). Bij De Nationale Opera zong Mark Omvlee in producties van Rossini’s Il Viaggio a Reims, Dialogue des Carmelites van Poulenc en Die Rosenkavalier van Strauss. Hij zong tevens de hoofdrol (Jack) in Brokeback Mountain van Charles Wuorinen in de operahuizen van Aachen en Salzburg.


Afgelopen seizoenen was Mark Omvlee te zien in diverse grote producties, zoals Verdi’s I Due Foscari in de ZaterdagMatinee in Amsterdam, Mozarts Die Zauberflöte met Christophe Rousset (Franse tournee), Salomé van Strauss bij De Nationale Opera en Verbier Festival en Deus Passus van Wolfgang Rihm in de Vrijdag van Vredenburg, en de Matthäus Passion met Noord Nederlands Orkest o.l.v. Reinhard Goebel, in Zaterdagmatinee Moessorgski Boris Godoenov o.l.v. Pablo Heras-Casado; AVROTROS Vrijdagconcert (TivoliVredenburg) met Berlioz’ Romeo et Juliette o.l.v. Fabien Gabel; Mark vertolkte de rol van Laios bij De Nationale Opera in Enesco’s Oedipe en zong bij Opéra de Lille Monostatos in Die Zauberflöte.

 

Recentelijk was Mark Omvlee te horen bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Tristan & Isolde ( Melot) in Amsterdam en Luzern, in de Matthäus Passion bij het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Reinhard Goebel, in Smetena’s Bruid te koop ( Vasek) en bijvoorbeeld in Dvorak’s Rusalka, bij de Nationale Opera en Ballet. bij Opera de Lorraine, de Nationale Opera en bijvoorbeeld Bergen Nationale Opera ( Noorwegen).

 

Meer informatie over Mark Omvlee vindt u op www.solotenor.nl.       


2022