Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

The King’s Consort* Ensembles/ orchestra

The King’s Consort is één van Europa’s toonaangevende ensembles dat oude instrumenten bespeelt. Het werd in 1980 opgericht door Robert King, het maakte – evenals het welbekende King’s Consort Koor – tournees over de vijf continenten, verzorgde optredens in bijna alle Europese landen, Japan, Hong Kong, het Verre Oosten en zowel in Noord- als in Zuid-Amerika.

Gedurende meer dan 30 jaar presenteerde The King’s Consort een avontuurlijke mix van repertoire uit de periode 1600 -1860 in vele prestigieuze concertzalen in Europa. Hoogtepunten daarbij waren 7 optredens in het kader van de BBC Proms, uitvoeringen van de spectaculaire Coronation of King George II, de Venetiaanse reconstructie van Lo Sposalizio, Bachs Mis in b klein en de Matthaeus Passion en Mendelssohns Elijah tijdens tournees in Engeland en Europa, uitvoeringen van Purcell’s The Fairy Queen in Spanje en Engeland, het openingsconcert van de Purcell-festiviteiten op BBC tv en het Réquiem van Mozart in het Alhambra te Granada. Daarnaast optredens met Händels Ottone in Japan en Engeland, Händel’s Ezio in het Théàtre des Champs-Elysées in Parijs en Purcells The Indian Queen in het historische Schwetzingen theater in Duitsland. Dan waren er nog tournées in Japan, Hong Kong en de Filippijnen, in Mexico, Brazilië, Argentinië, de Verenigde Staten en Canada.

The King’s Consorts veel geprezen opnamen sleepten talrijke internationale prijzen in de wacht. Er werden meer dan één miljoen exemplaren van  verkocht. Het ensemble wordt in het bijzonder gewaardeerd om zijn vele opnamen van de muziek van Händel en Purcell, maar de discografie omvat ook instrumentale- en koormuziek van vele tientallen componisten van Albinoni tot Zelenka, inclusief concerten van Haydn en Hummel, Bachs Mis in b klein, Rossini’s Petite Messe Solennelle, Mozart’s Sacred Music,  Stabat Mater van Pergolesi, Astorga en Boccherini, Telemann’s Wassermusik en de omvangrijke Venetiaanse reconstructie van Lo Sposalizio. Vijfentwintig wereld- première opnamen van Purcells integrale Odes, Solo Songs en Sacred Music maakten The King’s Consort tot de absolute wereldtop op het gebied van de muziek van deze componist. Daarnaast is het ensemble ook zeer bekend vanwege zijn opnamen van meer dan een dozijn oratoria en  opera’s van Händel.

Overige CD-projecten omvatten de zeer gewaarde serie “The Complete Sacred Music of Monteverdi”, inclusief de Vespers van 1610. Deze serie is het vervolg op de succesvolle 10-delige serie van Vivaldi’s integrale Sacred Music. Ook zeer goed ontvangen werden de bestselling opnamen van The Coronation of King George II en Händels kleurrijke Ode for St. Cecilia. Andere recente uitgaven omvatten een veel geprezen opname van Michael Haydn’s Requiem (winnaar van de BBC Music Magazine 2006 “Best Choral Recording” award)  en een opname van Mozart’s Sacred  Music met de sopraan Carolyn Sampson.

Huidige opnamen van The King’s Consort verschijnen op het huislabel VIVAT. De collectie omvat o.a. muziek van Stanford en Parry (Gramophone Award-finalist), Couperin, Monteverdi, Händel en Purcell en ‘A Voice from Heaven’, Brits-Romantische koormuziek van Stanford, Parry, Howells en MacMillan.

In Hollywood speelt het King’s Consort Koor een voorname rol in de sound tracks van Ridley Scott’s verfilmde epos The Kingdom of Heaven en in The Chronicles of Narnia, Pirates of the Caribbean, Flushed Away en de Da Vinci Code.

Actuele projecten van het King’s Consort zijn gevarieerd als altijd en omvatten onder andere uitvoeringen binnen heel Europa van onder meer Händels Messiah en Requiem van Mozart en Michael Haydn.

 Oktober 2017