Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Saskia Giorgini Piano

Pianiste Saskia Giorgini is winnares van het prestigieuze Internationaal Mozart Concours 2016 in Salzburg. Ook behaalde ze de speciale Chopin-prijs bij de Busoni Competition van 2015 in Bolzano en de Tweede prijs, de speciale Mozart-prijs en de Publieksprijs bij de Amadéo Competition in Aken.

 

Opleiding

Saskia, dochter van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader, groeide op in Turijn, waar ze op 4-jarige leeftijd begon met pianospelen. 

Op haar 14de werd ze toegelaten tot de beroemde Accademia Pianistica ‘Incontri col Maestro’ in Imola, waar ze studeerde bij Riccardo Risaliti, Franco Scala, Leonid Margarius en Michel Dalberto. Daarna voltooide ze haar studie met een speciale onderscheiding aan het Conservatorium in Turijn, en later met Enrico Pace in Italië en Pavel Gililov aan de Universität Mozarteum Salzburg.

 

Concertzalen

Saskia treedt regelmatig op in bekende concertzalen en festivals zoals Vancouver

Festival; Tivoli Vredenburg in Utrecht; Muziekgebouw Eindhoven; Großer Saal Stiftung

Mozarteum in Salzburg; International Piano Stars Festival in Letland; Klassik Festival

Boswil; Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht; Internationaal Piano Festival in

Wuhan, China; Lingotto in Turijn; Teatro la Fenice; Unione Musicale; MiTo Settembre

Musica; Festival dei Due Mondi di Spoleto; Concerti del Quirinale (uitgezonden op Radio3); Società dei Concerti di Milano; Polincontri Classica; Amici della Musica di Padova; Amici della Musica di Palermo; Amici della Musica di Trapani en vele andere.

 

Orkesten

In 2011 maakte Saskia haar debuut in New York met Rachmaninov Concert n.1 met het

NYCA Orchestra onder de leiding van Matthew Oberlin en inmiddels soleerde ze met het

Lodz Philharmonic Orchestra in Polen; CBC Radio Orchestra in Canada; Liepaja

Symphony Orchestra in Letland; L’Orchestra Archi De Sono; l’Orchestra Giovanile

Italiana; het Arthur Rubinstein Philarmonic Orchestra; Vorarlberg Symphony Orchestra;

Salzburg Soloists, onder leiding van Mario Bernardi, Tadeusz Wojciechowski, Antonello Manacorda, Gérard Korsten, Andrea Battistoni, Massimiliano Caldi. Haar concerten worden met enthousiasme door publiek en kritiek ontvangen.

 

Kamermuziek

Ook als kamermusicus is Saskia actief: ze speelt regelmatig samen met beroemde musici, waaronder Ian Bostridge, Janine Jansen, Martin Fröst, Mario Brunello, Thomas Demenga, Gilles Apap, Friedemann Eichhorn, Dora Schwarzberg, Casal Quartett, Delian Quartett.

 

Ze heeft deelgenomen aan de Academy van het Lockenhaus Festival, met de artistieke leiding van violist Gidon Kremer en volgde masterclasses bij onder meer Alexander Lonquich, Louis Lortie, Benedetto Lupo, Elissò Virsaladze. In 2014 en 2015 gaf zij les aan de Accademia di Musica di Pionerolo als assistente van Pavel Gililov.

 

Toekomstige engagementen

Toekomstige engagementen zijn met onder meer de Tokyo Metropolitan Symphony

Orchestra o.l.v. Eliahu Impbal ( Rachmaninov- Paganini variaties), concerten met

Sonderjyllands Symfonieorkest o.l.v. Simon Gaudenz ( Mozart KV491), recitals in het Liszt Festival in Raiding, hetgeen live wordt uitgezonden, in de Wigmore Hall, opnamen met werken van Enescu, en bijvoorbeeld die Schöne Müllerin voor Petatone met tenor Ian Bostridge.

 

Saskia Giorgini is een Bösendorfer Artist