Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Morgane Heyse* Sopraan

Opleiding

De Frans-Duitse coloratuursopraan Morgane Heyse werd geboren in een tweetalige en muzikale familie. Na jaren studie als altviolist - en gespeeld te hebben in meerdere orkesten - bracht haar passie voor zingen haar naar België. Allereerst naar Luik, waar zij studeerde aan het Conservatoire Royal de Liège en haar mastergraad Opera en een docententitel in Opera en Zang behaalde. In 2017 studeerde zij af aan de Internationale Opera-academie Gent.


Opera

Met haar flexibele stem is Morgane Heyse niet gebonden aan genres en zingt zij muziek van renaissance tot hedendaags.

Zij zong de rol van Aspasia (Mitridate, Re di Ponto) als understudy van Lenneke Ruiten (La Monnaie/De Munt) o.l.v. Christophe Rousset; Papagena (Die Zauberflöte bij Kunsthuis Opera Vlaanderen); Nina (Il giovedì grasso) op het Armel Opera Festival 2017; Orasia (Orpheus), Belinda (Dido and Aeneas), Gretel (Hänsel und Gretel), Sivene (Le Cinesi), Premier Esprit (Cendrillon), la Princesse en la Pastourelle (L’enfant et les sortileges), en Erste Dame (Die Zauberflöte). Morgane houdt ook zeer van operette-repertoire en zong de rol van Ernestine (Mr. Choufleuri) en Inès (Les Bavards) met het Brussels Operette Theater. 


Repertoire

Ondersteund door haar mentor, Jean-Pierre Peuvion, specialiseerde Morgane zich in hedendaagse klassieke muziek en was deel van diverse wereldpremières (o.a. Almaïde in La Caravane du Caire reloaded en Liliane in Le Chat) en festivals, waar zij werken zong van Cage, Scelsi, Berio, Takemitsu, Barthlomée, Mernier, Riadis, De Jaer, Peuvion, Colin, Cominotto e.a.

Morgane heeft verschillende oratoria gezongen: J.S. Bach Johannes Passion; Händel Messiah; Messe solenelle en l’honneur de Ste Cécile (Gounod); Pergolesi Stabat Mater; Vivaldi Magnificat; Fauré Requiem, etc.

Ze is een fervent liedzangeres (Schönberg, Copland, Dvorak, Holst, Takemitsu, Zemlinsky, Bernstein) en verkent graag herontdekt Barok repertoire van bijvoorbeeld Porpora, Fiocco, Campra, Couperin of Rameau. 


Recente engagementen

In seizoen 2017/2018 vertolkte Morgane Heyse de rol van Makiko tijdens de wereldpremière van Pascal Zavaro’s nieuwste opera Manga-Café: een productie van Théâtre Impérial de Compiègne, waar zij ook de rol van Girl zong in Bernsteins Trouble in Tahiti. Verder maakte zij een indrukwekkend debuut als Koningin van de Nacht in de Holland Operaproductie Zauberflöte Requiem.

In 2019 zong zij in De Munt de rollen van Une soeur de Palomides en Une servante, in de wereldpremière van Benjamin Attahirs laatste opera Le silence des ombres. In Londen vertolkt zij de rol van Sofie in de wereldpremière van Laurence Osbons vijfde opera, The Mother. Daarnaast Nederlandse tournees van de muziektheatervoorstelling Amadeus van het Nationale Theater i.s.m. Opera2Day en zong zij de Koningin van de Nacht in Die Zauberflöte bij OperaZuid. Bij Musique au Pays de Pierre Loti was Morgane te zien in Bernsteins Trouble in Tahiti. In augustus 2022 zong zij tijdens de Salzburger Festpielen Mozart’s Mis in c o.l.v. Ph. Herreweghe en in september 2022 opende Morgane Heyse het seizoen van Orchestre des Champs-Elysees met Mozart aria’s.


Onderscheidingen

Morgane Heyse won de Best Performer Price op het Armel Opera Festival (2017); werd onderscheiden voor haar rol Sofia (The Mother) op de Armel Opera Competition (2016); 3e prijs op het 7e Concours lyrique international Bell’Arte (2015); was halve-finalist in de Voix Nouvelles 2018 competitie en finalist in theSummerFest Europe competition (2013).


Dirigenten & componisten

Morgane werkte met dirigenten als Alberto Zedda, Christophe Rousset, Pierre Bartholomée, Dirk Vermeulen, Hansjörg Albrecht, Julien Masmondet, François Deppe, Konreel Bernolet; de componisten Benoît Mernier en Pascal Zavaro; en zangers als Natalie Dessay, Linda Watson, Bernarda Fink, Laurent Naouri, Dietrich Henschel, Georg Nigi, Baudouin De Jaer e.a.


CD-opnamen

Morgane Heyse verleent haar medewerking aan de nieuwe cd Chansons Indigo, met hedendaagse liederen van J-P. Peuvion (oktober 2018); de live-opname van Manga-café (in de rol van Makiko); en Morgane zingt La Statue (Rameau’s Pygmalion) op de nieuwe cd van Apotheosis, o.l.v. Korneel Bernolet (januari 2019).Augustus 2022