Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Maarten Koningsberger* Bas Bariton

 

Maarten Koningsberger studeerde onder meer bij Max van Egmond, Elisabeth Schwarzkopf en Margreet Honig. Hij heeft zich een internationale reputatie verworven als concertzanger, liedvertolker én in de opera.

 

Orkesten en opera’s

Zo zong hij met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Holland Symfonia, Radio Symfonie Orkest, Noord Nederlands Orkest, Les Arts Florissants, Orchestra of the Age of Enlightenment, BBC Singers, Combattimento Consort Amsterdam, Tafelmusik Toronto, het orkest van Singapore in een groots festival (Einhorns  Voices of Light in de New Esplanada) en Hong Kong Philharmonic. Ook gaf Maarten Koningsberger diverse concerten in Polen tijdens het Wratislava Cantans Festival (Wroclav), in Warschau en Bydgozcz. Daarnaast was hij te horen in een operaproductie van de Nederlandse Reisopera (L’Opera Seria), in de Opera Zuid-productie van Die Dreigrosschenoper en in opera’s van Debussy, Bernstein, Monteverdi, Mozart, Offenbach, Menotti, Maderna, Poulenc, Rameau en Strauss.

 

Dirigenten

Maarten Koningsberger werkte met dirigenten als Gennady Rozhdestvensky, Jeffrey Tate, Kees Bakels, Hans Vonk, Arnold Östman, Ton Koopman, William Christie, René Jacobs, Ed Spanjaard en Jaap van Zweden. Zijn recitals als liedzanger, met pianisten als Irwin Cage en Graham Johnson voerden hem naar prestigieuze zalen over de hele wereld. Zo gaf hij recitals in o.a. de Kleine Zaal van Het Concertgebouw Amsterdam, in Vredenburg Utrecht, de Wigmore Hall in Londen, in Duitsland (o.a. tijdens het Ruhr Festival), in Zuid-Afrika, in Frankrijk (Parijs), Slovenië (Ljubljana), en Carnegie Hall (New York).

Maarten Koningsberger ging op tournee door Nederland, België en Spanje met de Orchestra of the Age of Enlightenment o.l.v. Gustav Leonhardt en hij was onder meer te horen in Die Zauberflöte, in een Monteverdi-cyclus bij De Nationale Opera, met René Jacobs en zijn Double Bande in Telemanns Der geduldige Sokrates (uitgevoerd in Frankrijk en Duitsland), bij het Orkest van het Oosten met liederen van Schubert en bij het Noord Nederlands Orkest. Ook zong Maarten Koningsberger de rol van Aeneas in Dido and Aeneas in een productie van het Festival van Vlaanderen (in Nederland en België) in een reprise.

 

Recente engagementen

Diverse optredens van Schuberts Winterreise, Schumann-programma’s met het Matangi Kwartet (waaronder Dichterliebe). Ook zong hij in 2014 de Matthäus Passion met Hong Kong Philharmonic onder Jaap van Zweden, Haydns Creation met het Residentie Orkest, het Weihnachtsoratorium met Reinhard Goebel en het Noord Nederlands Orkest en Die Zauberflöte (Sprecher) tijdens het Festival van Aix-en-Provence met het Freiburger Barockorchester onder Pablo Heras-Cassado, als ook bij De Nationale Opera. Bovendien bracht hij met What’s new een succesvol en uniek jazzalbum uit. Onder Reinhard Goebel zong Maarten Koningsberger de Friese Matthaus, als onderdeel van Leeuwarden (culturele Hoofdstad van Europa 2018) etc.

In seizoen 2018/2019 trad Maarten Koningsberger in Mozarts Die Zauberflöte bij de Nationale Opera; liedrecitals met Atlantic Trio,  diverse passies en kamermuziekconcerten etc. In 19/20 is Maarten gevraagd voor diverse recitals, de Matthaus Passion bij het Noord-Nederlands Orkest, bij de Twentse Matthaus voor het Weihnachts Oratorium etc.

 

www.maartenkoningsberger.com                                                  2019