Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Brodsky Quartet+ Strijkkwartet

Sinds hun oprichting in 1972 heeft het Brodsky Quartet meer dan 3.500 concerten gegeven op de belangrijkste podia van de wereld en meer dan 70 opnames uitgebracht. Een natuurlijke nieuwsgierigheid en een onverzadigbare drang om te ontdekken heeft de groep in een aantal artistieke richtingen gedreven en verzekert hen niet alleen van een prominente aanwezigheid op de internationale kamermuziekscène, maar ook van een rijk en gevarieerd muzikaal bestaan. Hun energie en vakmanschap hebben wereldwijd talloze prijzen en onderscheidingen opgeleverd, terwijl hun voortdurende educatieve werk een middel is om ervaring door te geven en in contact te blijven met de volgende generatie.

Het Brodsky Quartet heeft onlangs zijn 50-jarig jubileum gevierd en heeft nog steeds een druk internationaal concertprogramma. Het kwartet toert uitgebreid langs de belangrijkste festivals en podia in Australië, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Zuid-Afrika en Europa, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, waar het kwartet is gevestigd. In de loop der jaren heeft het Brodsky Quartet talloze uitvoeringen gegeven van de complete kwartetcycli van Schubert, Beethoven, Tsjaikovski, Britten, Schönberg, Zemlinsky, Webern en Bartok. Het is echter de complete Sjostakovitsj cyclus die nu synoniem is geworden met hun naam: hun Londense uitvoering van de complete strijkkwartetcyclus in 2012 resulteerde in de prestigieuze titel 'Artistic Associate' in het Londense Kings Place - een residentie die tien jaar duurde, met als hoogtepunt een triomfantelijke herhaling van de vijftien werken in twee dagen. Het lijkt daarom passend dat de erfenis van hun onnavolgbare 50 jaar als kwartet het aanbieden van complete Sjostakovitsj cycli over de hele wereld is, waardoor de volledige meeslepende ervaring voor iedereen toegankelijk wordt in de komende seizoenen.

Het Brodsky Quartet heeft altijd een drukke opnamecarrière gehad en genoot vele jaren van een exclusieve en vruchtbare relatie met Chandos Records. Uitzendingen op het label omvatten een live-opname van de complete Sjostakovitsj-cyclus en kwartetten en kwintetten van Brahms, Elgar, Janacek, Debussy en meer, met een stellaire line-up van collega-musici. Hun set met de late strijkkwartetten van Beethoven werd in 2020 uitgebracht met veel lovende kritieken en een van hun meest recente releases, Hommage aan Bach, omvat de fenomenale premièreopnamen van Bachs drie solovioolsonates gearrangeerd door Paul Cassidy. Het Quartet markeerde hun 50e verjaardag met drie verschillende releases: het bejubelde Schubert Quintet met celliste Laura van der Heijden, Rocking Horse Road met vaste medewerkster Jacqui Dankworth en Golden Oldies, een compendium van toegiften gearrangeerd door het Quartet om deze mijlpaal te vieren.  Het kwartet maakt regelmatig opnames voor televisie en radio en hun optredens worden wereldwijd uitgezonden. Het kwartet heeft verschillende prijzen ontvangen voor opnames, waaronder de Diapason D'Or en de CHOC du Monde de la Musique, maar ook een Royal Philharmonic Society Award voor hun opmerkelijke bijdrage aan innovatie in de programmering. Naast het feit dat het kwartet samenwerkt met vele klassieke topartiesten voor hun optredens en opnames, heeft het kwartet muzikale geschiedenis geschreven met baanbrekende samenwerkingen met enkele van 's werelds meest vooraanstaande artiesten in vele genres en hebben ze veel van 's werelds meest gerespecteerde componisten opdrachten gegeven en voorgedragen.

Het kwartet heeft lesgegeven aan vele internationale kamermuziekcursussen en heeft residenties gehad aan verschillende muziekinstituten, waaronder, aan het begin van hun carrière, de eerste dergelijke post aan de Universiteit van Cambridge en later aan het Royal Conservatoire of Scotland, waar ze International Fellows in Chamber Music zijn. Ze kregen eredoctoraten van de Universiteit van Kent en een eredoctoraat van de Universiteit van Teesside, waar ze werden opgericht. Het kwartet ontleende zijn naam aan de grote Russische violist Adolf Brodsky, de dedicator van het vioolconcert van Tsjaikovski en een gepassioneerd kamermusicus. Krysia Osostowicz speelt op een viool gemaakt door Francesco Gofriller, 1720; Ian Belton's viool is van Giovanni Paolo Maggini, c.1615. Paul Cassidy speelt op La Delfina altviool, c.1720, met dank aan Sra. Delfina Entrecanales en Jacqueline Thomas' cello is van Thomas Perry uit Dublin, 1785.