Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Combattimento* Ensembles/ orchestra

Combattimento speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van ons repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. Samen vormen we een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

Het ensemble komt graag dicht bij u en wil klassieke muziek levendig en boeiend voor u maken. U komt ons daarom veel tegen op kleinere podia, zoals mooie kerkjes, intieme concertzaaltjes of een oud slot. Daar zit u letterlijk dicht bij ons en beleeft u de muzikale ervaring nog intenser. Onderhoudende en informatieve toelichtingen tijdens het concert geven u een kijkje in de achtergrond van deze muziek.

Combattimento speelt op moderne instrumenten, in de overtuiging dat de klankintensiteit hiervan beter aansluit bij de luisterpraktijk van de hedendaagse concertbezoeker. We kijken door een moderne bril naar barokmuziek en doen dan nieuwe ontdekkingen. Dat is vooral een experimentele aangelegenheid die tijdens de repetities vorm krijgt.

Samen verkennen we de grenzen van barokke extravagantie en spektakel. Hoe klonk de muziek toen? Mag het nu een fractie ruiger? Kan het net iets langzamer? Of juist dynamischer? Het resultaat: spannende en energieke concerten waarmee we u verrassen en op scherp zetten. Of het nu gaat om een ‘klassieker’ als het Concert voor twee violen in d-klein van Bach of bijvoorbeeld muziek van de tegenwoordig veel minder bekende maar minstens zo boeiende Giuseppe Antonio Brescianello. Kom naar onze concerten en ervaar hoe we de muziek voor u tot leven brengen

Combattimento werkt regelmatig samen met topsolisten, zoals Liza Ferschtman, Maarten Koningsberger,  Lisa Larsson, Helena Rasker, Cécile van de Sant en Johannette Zomer en met gezelschappen als het Scapino Ballet Rotterdam en de Nationale Reisopera. In het verleden maakte het ensemble onder de naam Combattimento Consort Amsterdam diverse tournees in Duitsland, Spanje, Midden-Europa, Zuid-Amerika, Japan, Rusland en de Verenigde staten. Ook werden meer dan 35 CD- en DVD-producties gerealiseerd.

Combattimento gaf in de afgelopen seizoenen concerten in alle belangrijke grote zalen in Nederland. Als vervolg op de succesvolle productie PEARL met het Scapino Ballet, maakt men van december 2017-maart 2018 een tournee met SCALA. Naast kerstconcerten met ensemble Wishful Singing geeft het orkest diverse recitals.

Combattimento ontvangt in 2017 subsidie van het Fonds Podiumkunsten en op projectbasis ook van het VSB Fonds. Dat is een flinke steun in de rug om de organisatie van dit prachtige ensemble te professionaliseren en het niveau van de uitvoeringen steeds weer op een hoger niveau te kunnen brengen. Daarbij prijzen wij ons nog steeds gelukkig met de ongelooflijk grote  inzet en passie van de musici zelf en een handvol Vrienden-vrijwilligers.   

PROGRAMMA 2018/2019

KAMERMUZIEK – BAROK 2018/19

# Combattimento – Symphonie Atlantique

In het repertoire ligt de nadruk op de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen.

Recente engagementen zijn onder andere tournees met programma’s als ‘Dolci d’Italia’ (Vivaldi, Scarlatti, Durante); Pergolesi Stabat Mater met Johannette Zomer en Cécile van de Sant; en ‘Bach naar Klassiek’ (JS Bach, CPE Bach, WF Bach, Nauman en Graun). In 2017/18 is Combattimento te horen op diverse Nederlandse concertpodia met o.a. Tripelconcerten van Bach, Vivaldi, Telemann en Marini.

In seizoen 18/19 gaat Combattimento op tournee met de volgende programma’s:

I.          Frizzante!

Een programma vol bruisende Italiaanse barokmuziek uit het rijke en gevarieerde strijkersrepertoire uit de 18e eeuw. Werken van Alessandro & Domenico Scarlatti, Vivaldi, Durante, Brescianello en Dall’Abaco.

N.B.: toegevoegd is een tweede programmaversie met hobo

II.        Stabat Mater van Boccherini

            met Johannette Zomer (sopraan)

Deze melancholieke setting van het Stabat Mater ontroert door een grote kamermuzikale verfijning en diepgang.

In het “voorprogramma” speelt Combattimento muziek van Henrico Albicastro. 

 III.          Ontdek! Marcello

In dit programma verkent Combattimento de fraaie en vaak hoogst originele muziek van de twee gebroeders Marcello.

http://www.combattimento.nl/