Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Lullaby Operas

Een nieuwe opera voor sopraan, altviool en electronics, muziek gecomponeerd door op de korte lijst van Grammy nominaties 2020 staand Kamala Sankaram en de librettist Guillermo Calderon (Sundance World Cinema Jury Prize for Drama, Filmfestival Berlijn Zilveren Beer, Golden Globe nominatie) en geregisseerd door Sjaron Minailo die onder meer producties heeft gedaan voor het Holland Festival, Opera de la Monnaie.

In de synopsis kunt u lezen dat de opera gaat over vrolijke afdwalingen naar actuele thema’s, verweven in een verrassende libretto gezet op melodische motieven, die het geheel een eigentijdse productie maken.


Synopsis:

Terwijl de geluiden van protesten door het raam naar binnen waaien en beneden harde muziek dreunt, is een moeder op zoek naar het juiste liedje om haar baby in slaap te brengen. Haar opwinding neemt toe naarmate de revolutie buiten aanzwelt en de baby wordt onrustiger. Kan ze haar kind nu rust geven terwijl buiten wordt gevochten voor zijn toekomst?

Lullaby is een nieuwe opera gecomponeerd door Kamala Sankaram, geprezen voor haar “schijnbaar onuitputtelijke vermogen om prachtige, beklijvende melodische motieven te genereren en deze dramatisch tot één geheel te verweven” (LA Weekly) op een libretto van Guillermo Calderon (Sundance World Cinema Jury Prize for Drama, Filmfestival Berlijn Zilveren Beer) voor sopraan Laura Bohn, amazing blend of vocal splendor and physical virtuosity” (San Francisco Chronicle). De compositie verweeft op soepele wijze gesproken en gezongen tekst, strijkers en elektronica tot een verhaal over een zoektocht naar vrede in een wereld die uit balans is geraakt. Slapeloos trekt de moeder met haar kind erop uit in de nacht, waarbij ze een reeks wonderlijke figuren op haar pad vindt. Met een enkele vrolijke afdwaling vindt ze zo uiteindelijk het slaapliedje dat ze zocht, terwijl de zoektocht haar diepgaand verandert. Lullaby is een verhaal over de verwevenheid van mensenlevens en over hoe een alledaagse handeling zoals het in slaap zingen van een baby zich kan vertalen naar grote, actuele thema’s van menselijke solidariteit.

https://vimeo.com/751755071

De wereldpremière zal plaatsvinden in de Rotterdamse Opera dagen 2022.