Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Marnix Willem Steffen Dirigent

"I encountered Marnix Willem Steffen at the Cadaques Conducting Competition, and was impressed by his ability to understand and convery his musicianship. The orchestra was obviously of the same opinion, performing very well for him. All of this augurs well for a succesful career as a conductor and music director." --- Sir Neville Marriner, Orquestra de CadaquésHet bijzondere leven van de Nederlandse dirigent Marnix Willem Steffen bracht hem voor bijna twintig jaar naar het buitenland, waar hij gewoond heeft in Spanje en Zuid-Amerika. De vele avonturen, gastdirecties, concerten en speciale belevenissen maken hem tot een van de meest veelzijdige dirigenten van deze tijd.

Na zijn debuut in 2005 met het Orquesta Ciudad de Granada brachten zijn optredens hem van grote concertzalen tot kleine kerkjes en van de Andes tot de Amazone. In samenwerking met ambassades en officiële instanties was hij verantwoordelijk voor innovatieve concerten en realizeerde hij een belangrijke culturele uitwisseling tussen Europa en Zuid-Amerika. Hij ontving de Hoge Eervolle Culturele Onderscheiding van Peru, en werd gedecoreerd door de Andes Gemeenschap voor zijn integratie en spirituele betrokkenheid.

Vorig jaar is hij met een repatriëringsvlucht van Zuid-Amerika naar Nederland teruggekeerd, vanwege de pandemie. Hij begint hier nu weer opnieuw, en zal zijn debuut maken in januari 2022 bij PHION in Arnhem, met Mahler #1.


Recognition/ awards

Special recognition by the Andean Community for his musical and spiritual innvolvement (2017). 

Publication of the photobook "A trip in B minor", about his music-travel to Ayacucho (2016). 

Premiere of the 2nd Symphony by Brahms in Zamora, at the border of the Amazon (2014). 

Jury member at the International Violin Competition "Premio Rodolfo Lipizer"" (2014)

Decorated with the "High Honorific Distinction of Culture"in Peru (2013). 

Special recommendations by Sir Neville Marriner at the International Conducting Competition of Cadaqués (2005). 


https://marnixwillemsteffen.com/homend/