Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Robbert Muuse* Bas Bariton

Bariton Robbert Muuse vertolkte als oratoriumsolist vele werken van J.S. Bach en zong hij repertoire van renaissance tot hedendaags, zoals van Monteverdi, Franse barok, Händel, Beethoven, Mozart, Haydn, Rossini, Mendelssohn, Brahms, Puccini, Fauré, Duruflé, Tippett, Vaughan Williams (Sea Symphony). In 2016 zong hij met pianoduo Arthur en Lucas Jussen de Carmina Burana van Carl Orff. In concerten en opera’s werkte hij als solist met dirigenten Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw, Jan Willem de Vriend, Valéry Gergiev, Christoph Poppen, Jos van Veldhoven, Paul Goodwin, Kynan Johns en Matthew Halls, in samenwerking met orkesten Holland Baroque Society, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Nederlands Symfonieorkest, Combattimento Consort, Vlaams Radio Orkest, Concerto d’Amsterdam, De Nederlandse Bachvereniging, Neue Philharmonie Westfalen, Southbank Sinfonia (Londen), het Verbier Festival Orchestra, en de diverse Nederlandse symfonieorkesten.

Hij zong tientallen operarollen in verschillende producties, zoals in 2014 de titelrol in Eugen Onegin  van Tsjaikovski. Verder o.a. van Mozart Così fan Tutte, Zaide en Die Zauberflöte; Aeneas (Purcell), Phaeton (Lully), Agrippina (Händel); Boswachter in Het Sluwe Vosje (Janáček), Hänsel und Gretel (Humperdinck), Dr. Falke in Die Fledermaus (J.Strauss).

Met het Franse Ensemble Pierre Robert o.l.v. Frédéric Desenclos maakte hij verschillende opnamen van Franse barokwerken. In 2016 maakte hij CD-opnamen van Graupner cantaten en motetten van Gossec met het ensemble Ex Tempore en Mannheimer Hofkapelle o.l.v. Florian Heyerick.Tevens is Robbert Muuse zanger in het operateske herenensemble “Taralli”.

Met pianiste Micha van Weers treedt hij vanaf 1994 op in liedrecitals, onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, in Stuttgart, Karlsruhe, Salzburg en Parijs. Zij maakten verschillende CD’s. In mei 2016 verscheen bij label Challenge Records hun nieuwste CD “Alle Lust will Ewigkeit” met premiere-opnamen van liederen van Julius Röntgen.

Robbert Muuse werd de laatste jaren gecoacht door Gary Coward en Julius Drake; hij studeerde zang bij Mya Besselink (Conservatorium van Maastricht), bij Donald Litaker (Opernschule Karlsruhe), Liedgestaltung bij Konrad Richter (Stuttgart) en Hartmut Höll (Mozarteum Salzburg).

www.robbertmuuse.com