Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Nelson Goerner* Piano

“A poet who is also a goldsmith" - Diapason, oktober 2013 

"..what happened on the Teatro Colon's stage was not only a very rigorous exhibition of virtuosity but a superb demonstration of the best art of musical interpretation." - La Nacion, 15 mei 2014

De in het Argentijnse San Pedro geboren Nelson Goerner kan zich meten met de beste pianisten van zijn generatie. Na zijn studie in Argentinië bij Jorge Garrubba, Juan Carlos Arabian en Carmen Scalcione, werd hem op het Franz Liszt Concours in Buenos Aires in 1986 de Eerste Prijs toegekend. Dit leidde tot een studiebeurs waarmee hij zijn studie kon voortzetten bij Maria Tipo aan het Conservatorium van Genève. In 1990 won Nelson Goerner hier ook de Eerste Prijs op het Concours de Genève.

 

Orkesten, zalen, festivals

Nelson Goerner trad op in heel Europa, waaronder op  grote festivals zoals de Salzburger Festspiele, La Roque d’Anthéron, La Grange de Meslay (waar hij op het laatste moment Richter verving), en de festivals van Edinburgh, Schleswig-Holstein, Verbier en BBC Proms.

 

Hij speelde in grote zalen als de Musikverein in Wenen, Het Concertgebouw in Amsterdam, South Bank Centre en Wigmore Hall in Londen, en Teatro Colón in Buenos Aires.

 

Goerner soleerde bij orkesten zoals de Philharmonia Orchestra onder Claus Peter Flor, Deutsches Symphonie Orchester Berlin onder Andrew Davis, London Philharmonic Orchestra onder Emmanuel Krivine, Hallé Orchestra onder Mark Elder, Orchestre de la Suisse Romande met Neeme Järvi , Wiener Symphoniker, de NHK Symphony Orchestra Tokyo onder Fabio Luisi, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Los Angeles Philharmonic Orchestra en het Montreal Symphony Orchestra. In 2013 verving hij met groot succes Nelson Freire in de Serie Meesterpianisten in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, waar hij een jaar later het openingsconcert verzorgde. In 2022 nam Nelson Goerner op het laatste moment concerten over met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Fabio Luisi en speelde Rachmaninov 3 in Parijs en Luxemburg.

 

Kamermuziek

Als kamermusicus trad Nelson Goerner op met het Takács Kwartet, Janine Jansen, Julian Rachlin, Steven Isserlis, Gary Hoffman, Vadim Repin en hij gaf duo-recitals met mezzosopraan Sophie Koch. Ook voerde hij repertoire voor twee piano’s uit met onder andere Martha Argerich.

 

Sinds enkele jaren is Goerner een verbintenis aangegaan met Outhere Music Group (Zig-Zag Territoires), waarvoor hij in het najaar 2013 zijn eerste cd, met werk van Debussy, heeft uitgebracht. Deze opname ontving de Diapaison d’Or of the year 2013. Daarnaast omvat de discografie van Nelson Goerner opnamen met werken van Chopin, Rachmaninov, Liszt, Busoni and DVD’s met werken van Beethoven, Chopin, live opnamen uit het festival van Verbier. Ook zijn Chopin opnamen voor het Frederic Chopin Institute of Warschau, opgenomen op originele instrumenten, zijn onderscheiden met de Diapaison d’Or en zijn opnamen op het Wigmore Hall Live label werd uitgeroepen tot Choice of the Month door het BBC Music Magazine.                        

 


2023/2024

Programma 1

 

Händel : Chaconne in G Major HWV 435

Schumann:Davidsbündlertänze op 6

Interval

Rachmaninoff: 10 Préludes( selected from op 23 and op 32)

Balakirev: Islamey, Oriental Fantasy


 

Programma 2

 

Janaček: In the Mist

Schubert: Wanderer Fantasie

Interval

Scriabin: Sonata no.7"White Mass" op 64

               3 Etudes op 65

Liszt Reminiscences de Don Juan

Or as an alternative 2nd half to this programme could be:

Ravel Valses nobles et sentimentales

Godowsky Symphonic Metamorphose on J.Strauss Artist Life ( Künstlerleben)

 

2022