Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Falco van Loon* Tenor

Tenor Falco van Loon werd geboren in 1976 en begon al vroeg met zingen. Bij zijn eerste koor heeft hij al op jonge leeftijd ervaring mogen opdoen als solist. Zijn eerste zanglessen volgde hij bij Margriet Hoek en vanaf 2001 studeerde hij  aan de conservatoria van Enschede en Arnhem. Daar ontwikkelde hij zich in klassieke solozang en ensemblezang onder toezicht van Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Deze opleiding rondde hij met goed gevolg in 2007 af. Daarna studeerde hij nog een jaar aan de Messiaen Academie en later volgde hij lessen bij Meinard Kraak en Frans Fiselier. Hij volgde masterclasses bij onder andere Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak, David Wilson-Johnson, Bernard Loonen en Meinard Kraak. Momenteel wordt hij gecoacht door Gemma Visser.

Falco is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist. Hij heeft reeds vele concerten gegeven met muziek uit diverse stijlen door de eeuwen heen. Naast het Weihnachtsoratorium en vele andere cantates van J.S. Bach oogstte hij met name veel succes met de rol van Evangelist in de verscheidene passies. Naast het repertoire van J.S. Bach zong Falco in diverse oratoriumwerken, waaronder het Requiem van Mozart, Elias van Mendelssohn, het Stabat Mater van Haydn en Schubert, de Petite Messe Solennelle van Rossini en andere grote werken. Veel waardering kreeg hij bij zijn vertolkingen in de liedkunst en ander concertrepertoire, waaronder de Serenade en de Saint Nicolas Cantata van Britten.  

Falco speelde in diverse operaproducties. In Dido and Aeneas van Purcell vertolkte hij verschillende rollen zoals die van Aeneas, Sorceress en Sailor. Daarnaast had hij een grote rol in de première van de hedendaagse opera Ulrike Meinhof van Backerra. Van Mozart zong hij in semi-geënsceneerde producties gedeeltes uit diverse opera’s, waaronder Die Zauberflöte en Don Giovanni. Hij zong de rol van Aceste, de opperpriester uit Ascanio in Alba van Mozart.

Sinds 2008 heeft Falco parttime een vaste aanstelling bij het Groot Omroep Koor. Daarnaast zingt hij  regelmatig zowel solo als in koorverband bij verschillende professionele ensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en solistenensemble Le Nuove Musiche.

In seizoen 2017-18 soleert Falco van Loon in de Brockes Passion van G.F. Händel, o.l.v. David Rabinovich (tv-registratie voor Brava) en is hij te horen in diverse andere passies en concerten.

 

Meer informatie is te vinden op www.falcovanloon.nl.

 

Juli 2017