Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Benoît Fromanger* Dirigent

“De Franse dirigent Fromanger toonde het grote potentieel van de orkestklank, alsook een onbeschrijflijke schakering aan nuances. [...] Het publiek werd tot tranen geroerd."

 

Internationaal erkend als een dirigent van het hoogste niveau, is het Benoît Fromangers wens om in elk concert zijn persoonlijke benadering van de muziek te delen. Fromanger is een buitengewoon begaafd musicus, die zich onderscheidt door een rijke klankesthetiek en een elegant gevoel voor frasering. Zijn respect voor musici en het publiek, zijn energie, generositeit en passie maken hem tot een dirigent die niet te missen is op de internationale concertpodia.

 

Studie

Benoît Fromanger werd geboren in Parijs en studeerde aldaar fluit aan het Conservatoire de Paris, bij vooraanstaande docenten zoals Roger Bourdin en Jean-Pierre Rampal. Tien jaar lang was Fromanger solist in het orkest van de Opéra national de Paris. Hij vervolgde zijn carrière bij het Symphonieorkester des Bayerischen Rundfunks, waar hij werkte met dirigenten als Leonard Bernstein, Carlos Kleiber, Lorin Maazel, Bernard Haitink, Zubin Mehta, Carlo Maria Giulini en Daniel Barenboim. Gebruikmakend van deze ervaring studeerde hij directie bij zijn mentor Valéry Gergiev en in Berlijn bij de beroemde pedagoog Rolf Reuter.

 

Orkesten

Deze invloeden helpen Fromanger in de ontwikkeling van zijn sensibiliteit, enthousiasme en muzikaliteit. Als dirigent gaf hij concerten op meerdere festivals en werkte hij met orkesten als het Orchestre Métropolitain (Montréal); RTV Sloveens Symfonieorkest; Orchestra della Svizzera italiana; Staatsorchester Rheinische Philharmonie, Koblenz; Orquestra Filarmônica de Minas Gerais, Belo Horizonte; het Orchestre National de Lille; Haifa Symfonieorkest; Concerts Colonne; Orchestre Lamoureux; Sinfonia Rotterdam; Tokyo Symfonieorkest en het orkest van de Opéra Toulon Provence Méditerranée.

 

Opera

Benôit dirigeerde in de Manaus Opera, Opera van Boekarest en het koor en solisten van de Opera van Ankara. Hij leidde de wereldpremière van het oratorium “Le Mystère du Salut”, onder aanwezigheid van Koningin Fabiola van België in de “Grandes Heures de la Cambre”.

Fromanger werkte met solisten als Angelika Kirchschlager, Nathalie Manfrino en Thomas Hampson.

In 2004 kreeg hij een aanstelling als professor aan de Hochschule für Musik Hans Eisler in Berlijn. Sinds 2011 is hij muzikaal directeur en chef-dirigent van het Symfonieorkest Boekarest.

 

Recente engagementen

Concerten waren onder meer Beethoven 6 met het Orquestra Clássica da Madeira; concerten met Orchestra Symphonic de Brasilia (Mozart pianoconcert nr. 21 KV 267); Goiania Filharmonisch (Berlioz’ Nuits d’été); Orchestra Sinfonico de Goias (Mahler 2) en opnames met Orchestre du Pay Basque, Bayonne. In oktober 2021 dirigeerde Benoit Fromanger tijdens het Daejeon Cosmopolitan Music Festival met veel succes een concert en heeft diverse masterclasses gegeven. In augustus keerde hij weer naar dit festival terug. In april 2022 dirigeerde hij het orkest van Sevilla.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDEsbzWJKTq5SB6m0rC94Zw


www.benoitfromanger.com


2022