Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Sander de Jong Tenor

De Nederlandse tenor Sander de Jong begon met zingen bij het Martini- en Roder jongenskoor waar hij, eerst als jongenssopraan en later als tenor, zijn liefde voor het zingen ontdekte. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde Sander bij Pierre Mak. Daarna zette hij zijn studie voort aan de Hochschule für Musik te Hamburg bij Jörn Dopfer.
Masterclasses volgde hij onder andere bij Camilla Nylund, Helmut Deutsch, Marius Vlad, Michaela Schuster, Helene Schneiderman en Alexander Oliver.

De jonge tenor maakte in de seizoenen 2020/2021 en 2021/2022 deel uit van de Opernstudio van de Deutsche Oper am Rhein (Düsseldorf/Duisburg).
Tijdens zijn tijd in de Opernstudio zong hij onder meer rollen als Remendado in Bizet’s Carmen, Mercure in Offenbach’s Orphée aux Enfers, Gastone in Verdi’s Traviata, Normanno in Donizetti’s Lucia di Lammermoor, Erster Geharnischter in Mozart’s Zauberflöte. Harry Frommermann in Comedian Harmonist in Concert en Der Junge in Da Falla’s Meister Pedros Puppenspiel.

Gastengagementen brachten hem naar de Hamburgische Staatsoper, de Nederlandse Reisopera, Theater Kiel, de Schlossfestspiele Wernigerode en de Wadopera Fryslân.

In het seizoen van 2023/2024 maakt Sander zijn debuut bij de Oper Wuppertal waar hij onder regie van Julia Burbach Oronte in Händel’s Alcina zal zingen.
Verder zal hij bij de Nederlandse Reisopera terugkeren en de Erster Richter zingen in Korngold’s Das Wunder der Heliane. Daarnaast soleert Sander wederom aan de Deutsche Oper am Rhein. Hier zal hij Martin zingen in de wereldpremière van Lucia Ronchetti’s Das fliegende Klassenzimmer en Le Duc in Donizetti’s La Fille du régiment.


www.sanderdejongtenor.com

 

Impulse Art Management

Info@impulseartmanagement.nl