Impulse Art Management

Sumatrakade 1039
1019 RD Amsterdam
The Netherlands
P +31 20 626 6944
info@impulseartmanagement.nl
Member of the International Artist
Managers’ Association (IAMA)
NL EN

Naum Grubert* Piano

“Pianist Naum Grubert vertolkt Chopin met een ernstige melancholie die de luisteraar bijna de adem beneemt. Het is alsof het de noten van Grubert zelf zijn geworden.”- De Groene Amsterdammer


Naum Grubert werd in 1951 geboren te Riga. Aanvankelijk studeerde hij aan het Emil Darzin muziekcollege voor jong talent. Vervolgens zette hij zijn opleiding voort bij de beroemde professor Theodore Gutman in Moskou.


Naum Grubert was laureaat van verschillende prestigieuze pianoconcoursen waaronder het Russische Nationale Concours, het Tsjaikovski Concours en het Montréal Pianoconcours. Na vele uitgebreide tournees in verschillende landen, waaronder een indrukwekkend Nederlands debuut in 1982, vestigde hij zich het jaar daarop in ons land.

 

Toporkesten

Naum Grubert heeft met verschillende toporkesten gespeeld, waaronder het London Symphony Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Gürzenich Orchester Köln, het Tonkünstler Orchester Wien, het Orchestre de la Suisse Romande, het Helsinki Filharmonisch Orkest, het Kirov Orkest St. Petersburg, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest en het Residentie Orkest.

 

Hij heeft opgetreden op het Lichfield Festival (Groot-Brittannië), het Cadaqués Festival (Spanje), het Lockenhaus Festival (Oostenrijk, met Gidon Kremer en Tabea Zimmerman) en het Gergiev Festival. Daarnaast trad Naum Grubert op in grote zalen zoals Het Concertgebouw, de Golden Hall, Musikverein Wenen, de Queen Elizabeth en Barbican Halls in Londen, Palau de la Musica in Barcelona.

 

Dirigenten

Naum Grubert heeft met gevierde dirigenten opgetreden zoals Paavo Berglund, Sergiu Commissiona, Jean Fournet, Horst Stein, Christopher Seaman, Vernon Handly, Matthias Bamert, Ernest Bour, Ed Spanjaard, Vassili Sinaiski, Thomas Sanderling, Valery Gergiev, Claus Peter Flor, Aldo Ceccato, Evgeny Svetlanov en Stanislav Skrovachevsky.

 

Hij heeft succesvolle cd’s opgenomen, met solowerken van Schubert, Liszt, Rachmaninov, Moessorgsky en Beethoven, en Schuberts Winterreise met de gerenommeerde bas-bariton Robert Holl. Naum Grubert is een aantal maal op de Nederlandse televisie te zien geweest in ondermeer de serie ‘Het Meesterwerk’ over Moessorgsky’s Schilderijententoonstelling en in de ZaterdagMatinee met het Eerste pianoconcert van Brahms bij de NPS. Recent verschenen twee cd-albums met pianosonates van Beethoven en een Chopinrecital (Navis Classics).

 

 

2021/2022